L’Associació Alpi, centre de treball que acull persones amb discapacitat intel·lectual, fa feina durant tot un any per oferir productes artesanals per a una data especial com la de Sant Jordi. Roses, punts de llibre i altres objectes s’ofereixen al públic amb finalitats solidàries i benèfiques.

Mari Carmen Piedras, educadora social d’ALPI ha apuntat, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu, “que principalment són productes fets de ceràmica, tots els companys i companyes d’Alpi participen en la seva elaboració i és tasca de l’educador intentar assignar a cadascun, dins de les seves discapacitats, el que poden fer”.

Piedras ha reconegut que és el final de la feina de tot l’any, “ells ho elaboren amb molta il·lusió i cadascun li dóna el seu toc especial, i per tant no totes les peces són iguals i això és el que fa que sigui més especial el producte”.

La recaptació de tots els projectes és per tornar a comprar materials per seguir treballant “per anar fabricant i poder vendre en altres campanyes com ara Sant Jordi, Nadal i el 8 de març” ha apuntat Piedras.

Recentment Alpi ha estat notícia per guayar el concurs de dansa “Élancé Vila de Blanes”, un guardó que serveix per trencar barreres i visibilitzar la diversitat. Piedra ha recordat que “era la primera vegada que ens presentàvem i va ser una alegria tant per a ells com per a les famílies. Seguim amb el projecte, ells tots el dimecres tenen classe de dansa i de fet el proper dia 27, Dia Internacional de la Dansa tornem a ballar”.