L’Associació Alpi celebra aquest diumenge (11 h) la festa solidària “Ballem”, coincidint amb el Dia Internacional de les persones amb discapacitat amb l’objectiu de recaptar fons per a un projecte d’inserció i inclusió social i laboral.

L’Auditori Barradas acull aquesta jornada solidaria que també té una “fila zero” per aquelles persones que no puguin assistir al festival. Més informació al telèfon 934 374 750 o al correu electrònic: info@asociacionalpi.es.

D’altra banda, i emmarcat en la celebració del dia, CCOO exigeix, a través d’un manifest, ocupació de qualitat i millores polítiques públiques per a les persones amb discapacitat. Per al sindicat els seus eixos d’actuació incideixen en les actuacions en l’àmbit laboral de polítiques actives d’ocupació, de reducció i desaparició de l’impacte de gènere en les polítiques educatives i en matèria d’igualtat i inserció laboral ordinària.

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat va ser declarat el 1992 per l’Assemblea General de les Nacions Unides mitjançant la resolució 47/3. L’objectiu és promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitats a tots els àmbits de la societat i el desenvolupament, així com conscienciar sobre la seva situació en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.