Alimentaria Footdtech, saló de maquinària, tecnologia i ingredients de la indústria dels aliments i les begudes, ha obert les portes aquest dimarts al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. L’exposició estarà present fins al 29 de setembre.

El saló, un dels referents d’Europa, mostra aquests dies una oferta transversal d’equipaments i tecnologia per a la cadena de producció agroalimentària, com el processament d’aliments i begudes, l’envasament, els ingredients i la seguretat alimentària.

En total, hi haurà 350 expositors i s’esperen uns 20.000 visitants durant els quatre dies. “És un sector molt sòlid. L’alimentació no s’ha aturat mai, la pandèmia ens va aturar a nosaltres com a fira i el sector estava a l’espera de tornar a fer Alimentària FoodTech”, explica Ricardo Márquez, director del saló.

La fira presenta, com és habitual, multitud de novetats i innovacions. Una de les que més crida l’atenció és Ynsect, una de les companyies representades per Trades. “Treballem amb farina concentrada d’insecte”, explica Carlos Seguero, de desenvolupament de negoci. “És el pas més enllà de l’alternativa de proteïnes, més sostenible”, sentencia.

La maquinària, per la seva part, ocupa bona part del pavelló d’exposició. Multitud de companyies estan presents aquests dies amb solucions per tallar i envasar aliments, d’una forma cada cop més automatitzada. És el cas de Haratek, una empresa basca que és capaç d’obtenir filets del mateix tamany i pes. “És molt útil a nivell de tall i de poder oferir la mateixa quantitat de carn”, explica Xabier Garcia, director general.

Alimentaria FoodTech estarà present al recinte Gran Via de Fira de Barcelona fins al pròxim 29 de setembre. La seva germana gran, Alimentaria, arribarà entre el 18 i el 21 de març de 2024, també a Gran Via.