El cambrer del restaurant Sucapa, Albert Ureña, és un dels quatre classificats que participarà a la final del concurs Cambrer de l’Any 2024. Un certàmen d’àmbit nacional que vol reivindicar la tasca dels professionals de sala dels restaurants.

L’Albert Ureña té 27 anys i és de Santa Coloma de Gramanet. Té formació en cuina, serveis, pastisseria i cocteleria i actualment s’està formant en sommelieria. Ha treballat a diversos restaurants catalans, tant en la cuina com en sala, i ara treballa al restaurant Sucapa de L’Hospitalet des de fa un any i mig.

A finals de novembre, els 8 millors cambrers d’Espanya es van enfrontar a la semifinal que es va celebrar a Múrcia i l’Albert va superar amb èxit totes les proves de sala. Els concursants van haver de prendre i servir la comanda, preparar cafès i còctels i fins i tot, elaborar un plat fred.

Un concurs que reivindica la feina dels professionals de sala

Per al cambrer del Sucapa, Albert Ureña, aquesta mena de concursos “deixen a tots els cambrers fora del seu lloc de confort. I per molt que vinguis d’un restaurant amb estrella Michelin, tots partim de les mateixes condicions”.

El concurs Cambrer de l’Any va néixer ara fa cinc anys amb l’objectiu de fer valdre la feina dels cambrers i professionals de sala. Segons l’Albert Ureña, aquests certàmens van bé per donar visibilitat als professionals que s’han format en aquest àmbit. Aquesta professió és molt més que passar plats i no tothom ho pot fer de la mateixa manera”.

La final se celebràra el pròxim 21 de març a Alimentària

Ara, l’Albert Ureña es prepara per a la gran final del concurs que es farà el 21 de març en el marc del saló d’Alimentària, a la Fira Gran Via de L’Hospitalet.

La resta de classificats són Marta Echevarría del Pub Galley de Candás (Asturias), Miguel López del Restaurante Garena de Dima (Vizcaya) y Marta Charro del Seda Club en Hidden Away Hotels de Granada.