L’escola de vida ha tancat el seu tercer curs amb una celebració al parc de Matacavalls amb l’alumnat, professorat i voluntaris. L’alcaldessa, Núria Marín, els ha acompanyat i s’ha compromès a cercar més recursos per l’escola. La seva directora, Carla Montenegro, ha assenyalat que volen obrir el nivell B d’idiomes per als estudiants que ja han aprovat tots els nivells més bàsics.

L’Escola de vida de la Florida i les Planes ha tancat el seu tercer curs en funcionament amb la participació d’uns 700 alumnes. L’escola de formació d’adults ofereix classes d’idiomes de català, castellà i anglès; d’alfabetització i tallers de costura. També han organitzat activitats adreçades a les famílies.

Més enllà de la seva oferta acadèmica, l’escola esdevé un punt de trobada i suport per al veïnat. “Nosaltres tenim uns objectius que són l’apropament a la població, l’oferta formativa, l’acompanyament i l’escolta. I a partir d’aquí la gent sent que l’escola és seva i se senten com en família“, assegura Carla Montenegro, directora de l’Escola de vida.

La majoria de les alumnes són dones migrants que s’han apropat al centre per millorar les seves habilitats comunicatives i destaquen el bon tracte que han rebut per part del professorat. “No s’enfaden quan els hi fem preguntes, ens expliquen tot amb molt de carinyo i respecte”, afirma Gyrpreet Kaur. Aquesta alumna feia 14 anys vivia a L’Hospitalet i ha après ara a llegir i escriure a l’Escola de vida. 

El vincle que es crea entre la comunitat és molt fort i alguns alumnes com el Zakaria Bakali decideixen ser voluntaris de l’escola per ajudar a altres persones. “Aquesta escola és molt important al barri perquè hi ha molta gent que necessita ajuda i millorar les seves vides”, indica Bakali.

Part de l’alumnat ha celebrat la fi de curs amb un acte i un berenar al Centre Ecològic Cultural del Parc de Matacavalls. L’alcaldessa, Núria Marín, els ha acompanyat i s’ha compromès a cercar més recursos per l’escola. L’objectiu del centre, que ja té llista d’espera per a pròxim curs, és poder oferir nivells més avançats de català i castellà a partir del setembre.