AFEMHOS (l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de L’Hospitalet) celebra el dissabte, 19, el Dia Mundial de la Salut Mental a la plaça Francesc Macià. Tabalada, tallers, animació infantil, una caldereta i Los Ramones Gospel Choir, els plats forts de la jornada. 

AFEMHOS celebra el Dia de la Salut Mental i vol fer-ho amb una jornada festiva i lúdica per a tots. La plaça Francesc Macià, a Santa Eulàlia, acollirà des de les onze del matí i fins quarts de quatre, un seguit d’actes que donin visibilitat als malalts mentals, a les seves famílies i a la feina que fan.

La jornada començarà amb una Tabalada, amb El Drac D’Or. A la mateixa hora es farà un taller de pintura per a totes les edats a càrrec de Francesc de Diego. De quarts de dotze a quarts de dues, els més petits s’ho passaran d’allò més bé amb l’Animació Infantil a càrrec del grup Patates amb Suc que els faran riure de valent.

Los Ramones Gospel Choir hi seran presents a la plaça Francesc Macià de quarts de dues a quarts de tres i, tot plegat, tindrà una cloenda saborosa amb la Caldereta Popular que començarà a quarts de tres, gràcies a l’associació gastronòmica Come y Calla.

La presidenta d’AFEMHOS, Elisa Benítez, ha dit que “volem donar visibilitat als malalts mentals i a l’Associació. Fem un munt de coses que s’han de conèixer. La societat ha de tenir consciència d’allò que poden fer aquets malalts. Són gent com nosaltres, persones”.

Benítez ha afirmat que la malaltia mental “és una malaltia com una altra. La persona tractada i seguida mèdicament pot ser molt normal. Volem que a la festa de dissabte hi participi tothom malalts i no malalts“.

AFEMHOS és una entitat que lluita per la defensa i promoció dels drets de les persones amb problemes mentals així com per la normalització i difusió de la realitat del col•lectiu en diferents àmbits de la vida ciutadana.

L’entitat ofereix assessorament a persones afectades i als seus familiars. Un programa d’acompanyament per a la vida autònoma, escola de famílies, activitats de respir per a les famílies, activitats associatives i el Club Social El Roure de Salut Mental. L’entitat i el club estan ubicats al carrer Molí, 5-7.