La plaça de la Cultura ha acollit una jornada festiva i alhora sensibilitzadora sobre la importància de la salut mental. Les diferents entitats de L’Hospitalet que treballen en l’àmbit de la salut mental han organitzat activitats, jocs i xerrades per difondre i, sobretot, seguir lluitant contra l’estigmatització.

Una d’aquestes entitats, AFEMHOS, l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de L’Hospitalet, aquest any arriba a un quart de segle d’història, com a pionera a col·laborar amb els familiars de persones amb malalties o trastorns mentals.

“Ens sentim molt orgullosos d’haver arribat fins aquí i de seguir treballant contra l’estigma de la salut mental. Els primers anys va ser molt difícil conscienciar a la ciutadania”, explica Elisa Benítez, presidenta d’AFEMHOS.

AFEMHOS és una associació que amb els anys ha aconseguit donar un espai als familiars de malalts d’alzheirmer, on crear una xarxa de suport, que els permet compartir experiències i poder ser escoltats per persones que comparteixen una vivència comuna.

“Els familiars de malalts mentals trobem a l’associació amb qui parlar i en qui recolzar-te”, afirmen Mercè Dellà i Pepi Porcar, sòcies d’AFEMHOS.

Foto Gabriel Cazado.

Des del consistori, valoren molt positivament la feina inscansable d’AFEMHOS i la resta d’entitats, i com són de necessàries en el dia a dia de les persones que pateixen problemes de salut mental.

“Aquesta mostra és el resultat d’una feina contínua que tenen les entitats de la nostra ciutat en el seu dia a dia des de fa molts anys. La realitat és que ens calen aquestes entitats per poder acompanyar a les persones que tenen aquesta necessitat. És molt positiu el fet de fer una mostra on puguin donar-se a conèixer les entitats que treballen per la salut mental i on altres veïns i veïnes puguin entendre i descobrir quina és la seva tasca diària”, explica Laura García, tinenta d’alcaldia de Drets Socials.

La jornada ha finalitzat amb un homenatge als socis de l’Associació AFEMHOS, i els assistents han pogut compartir unes “migas” populars a la mateixa plaça de la Cultura.

Aquest acte forma part de les activitats del mes de la salut mental a L’Hospitalet.