Pas endavant per instal.lar a l’antiga fàbrica tèxtil Godó i Trias un museu immersiu, un centre cultural innovador en l’àmbit de les arts visuals i els media art. L’adjudicació del projecte ha recaigut sobre la societat Varia Investment Cultural, SL, que invertirà 50 milions d’euros per impulsar-lo i per recuperar l’edifici patrimonial ubicat a la plaça d’Europa. 

La Junta de Govern de l’Ajuntament sortint, en la sessió que va mantenir el 24 de maig, va informar de l’adjudicació a Varia Investment Cultural, SL, de la “concessió demanial de la finca Godó i Trias, situada a la plaça Europa, 58, per tal de crear-hi un centre cultural innovador en l’àmbit de les arts visuals i els media art”.

L’octubre passat el projecte per instal·lar un museu immersiu a l’edifici Godó i Trias es va valorar per part de l’Ajuntament com una “proposta oportuna”. Tot i això es va anunciar la convocatòria d’un concurs públic per adjudicar-ho

Finalment s’ha adjudicat al fons d’inversió Varia Investment Cultural, SL que s’havia interessat en obrir aquest centre d’art digital a l’antic edifici fabril patrimoni arquitectònic de la ciutat ubicat a tocar de la Fira de Barcelona, a l’entorn de la plaça d’Europa. 

La inversió prevista serà d’uns 50 milions d’euros. Prèviament a aquest projecte, l’Ajuntament ja va voler impulsar altres iniciatives en aquest mateix indret, com un centre de medicina tradicional xinesa que es va desestimar i també un espai de mercat i restauració local dirigit pels cuiners hospitalencs Albert i Ferran Adrià.

Aquest centre cultural innovador serà un museu d’art físic i digital que acollirà exposicions immersives històriques i contemporànies, a més d’un centre d’investigació i espais destinats a artistes.

La fàbrica Godó i Trias té una superfície construïda de 7.257 metres quadrats. El projecte de museu immersiu, que significaria també restaurar l’edifici històric. Segons van avançar mesos enrere alguns mitjans de comunicació, la rehabilitació i projecte arquitectònic anirà a càrrec del prestigiós estudi RCR Arquitectes, guanyador d’un premi Pritzker.