La Junta de Govern Local ha adjudicat les obres de construcció del nou Mercat de la Florida i de desviament de serveis de l’entorn del mercat a l’empresa Ferrovial Agroman, SA, per un import de 14,8 milions d’euros.

Les obres, que és previst que començaran a principi d’any, tindran una durada aproximada de 31 mesos.

A l’abril passat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona havia aprovat el projecte executiu. El cost de l’obra anirà de càrrec de l’operador que ha obtingut la concessió del supermercat i del pàrquing, dels paradistes i de l’Ajuntament de L’Hospitalet i de l’Àrea Metropolitana.

El nou Mercat, que s’aixecarà al mateix solar de l’antic edifici, tindrà una superfície d’uns 18.000 metres quadrats distribuïts en cinc plantes: dues plantes d’aparcament soterrani (amb unes 120 places d’aparcament per donar servei a l’edifici) i amb serveis del mateix Mercat; un supermercat; la planta del Mercat, amb parades d’alimentació (parades de fresc) i equipament de la persona, i una última planta destinada a equipament municipal.

El mes de novembre es va adjudicar la concessió de l’explotació del supermercat i de l’aparcament per a clients a Mercadona.

Els paradistes de l’antic mercat es troben des de 2008 en un recinte provisional instal•lat a l’avinguda de la Primavera.