L’adequació de l’estació de Rodalies de la rambla Just Oliveras comportarà una altra millora: la construcció per part d’ADIF d’una pasarel·la entre Sant Josep i la Florida, a l’alçada de l’antic pont de Matacavalls, en la zona delimitada per l’avinguda de Vilafranca i el carrer de Ventura i Gassol. 

Aquesta era una antiga reivindicació dels veïns de Sant Josep, ja que, fins ara, només es podia anar a la Florida pujant escales. De fet, la del pont de Matacavalls era l’única de les set passeres de la ciutat que encara no estava adaptada.

La rampa de connexió, d’un 8% de desnivell, el límit que marca la normativa, constarà de quatre trams amb els seus respectius replans, cosa que permetrà salvar una altura de més de 10 metres, amb un recorregut total de 150 metres. El pressupost se situa al voltant dels 250.000 euros i la previsió d’ADIF és que el projecte, la pasarel·la, que ja està construïda i els accessos, estigui enllestit al setembre.

Lluís Traveria, cap del departament de Planificació i Infraestructures de l’ADU, l’Agència de Desenvolupament Urbà, ha explicat que es tractava d’un “projecte de ciutat”. L’objectiu és millorar la connectivitat entre Sant Josep i la Florida i propiciar una mobilitat molt més còmode, “especialment per a col·lectius com la gent gran i persones que porten carros de nadons o de la compra o es desplacen en cadira de rodes”, ha indicat Traveria.

Els accessos a la pasarel·la també suposaran l’ampliació d’una de les voreres de l’avinguda Vilafranca i la pèrdua d’algunes places d’aparcament.

L’associació de veïns de Sant Josep ha emplaçat l’Ajuntament a demanar a ADIF que inclogui altres millores com la col·locació d’una malla que impedeixi que es llencin objectes a la via pública o als edificis; que s’instal·li una il·luminació suficient que reforci la seguretat, així com una barana especialment adreçada a persones amb dificultats de mobilitat.

El president, Manuel Piñar, també ha esmentat la necessitat d’instal·lar pantalles reductores del soroll, ja que “les maniobres dels trens seran més freqüents en aquest punt d’ara endavant i els veïns tenen dret a mantenir la qualitat de vida que gaudeixen a hores d’ara”.

La pasarel.la del pont de Matacavalls forma part del projecte de remodelació de l’estació RENFE-Rodalies de ‘L’Hospitalet’, a la rambla Just Oliveras, que té un pressupost global de 10 milions d’euros.