La targeta de cartró actual amb banda magnètica que permet viatjar en tren, metro, autobús i tramvia desapareixarà de forma progressiva aquesta tardor. En concret els títols de transport afectats són la T-Usual, la T-Casual, la T-Grup i la T-Familiar.

Els bitllets s’hauran de recarregar a la T-Mobilitat (en la versió de plàstic o al mòbil). Alguns dels títols de transport es podran carregar a una nova targeta de cartró amb xip. Tots els bitllets es validaran a les màquines per contacte i es podran recarregar a les màquines expenedores o a través del telèfon mòbil (a la app T-Mobilitat)

En el cas de la nova targeta de cartró, es podrà adquirir una de caràcter anònim per a la T-Casula, T-Familiar i T-Grup. En el cas de la T-Usual haurà de ser nominal aportant el DNI. La T-Jove només es podrà carregar a la targeta de plàstic personalitzada o al mòbil.

L’ATM ha informat que el canvi serà progressiu i arribarà ben aviat a les màquines d’autovenda de la xarxa. Més endavant arribarà als punts de venda oficials, com ara quioscs o estancs.

Ja són molts els usuaris que fan servir a hores d’ara la T-Mobilitat. Els 70% dels usuaris fan servir la targeta de plàstic i un 30% utilitzen la versió del mòbil.