El proper divendres, 7 de juny, a l’avinguda de Catalunya de la Florida, se celebrarà la segona sessió del programa + Actiu, del qual formen part l’IDIBELL, l’ICO, la Universitat Ramon Llull i l’equip de Healthy Cities.

Aquest projecte té com a objectiu fomentar l’activitat física transformant l’entorn urbà en un espai d’estil de vida actiu i saludable. “L’objectiu que persegueix és transformar les ciutats perquè siguin més amigables i més actives per a les persones en general, però sobretot pensant en aquelles persones que tenen malaties cròniques. Si tenim una ciutat que està ben adaptada, facilita que la gent pugui fer activitat física i no es quedi a casa sense moure’s” segons ha indicat el doctor Jordi Vilaró, coinvestigador del projecte, de la Facultat de Ciències de la Salut de Blanquerna URL, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu.

El dr. Vilaró ha recordat que “el sedentarisme és la segona epidèmia que tenim a nivell mundial, la primera és l’obesitat, i el que passa habitualment és que les persones es mouen poc. Un 40% de la població a l’Estat espanyol és sedentària” ha afegit Vilaró “i òbviament el que s’ha de fer és buscar mecanismes que facilitin que les persones siguin molt més actives per evitar malalties a llarg termini”.

Per dur a terme les sessions es reuneix La Comunitat de Pràctica, grup de professionals de la salut, urbanisme, població en general i persones amb malalties cròniques “perquè entre tots analitzar quin és el problema, com es pot transformar una ciutat com L’Hospitalet, i proposem canvis i propostes de millora per facilitar que aquestes persones siguin molt més actives d’una forma sencilla i eficaç” ha apuntat el dr. Vilaró.

El dia 19 de juny també hi haurà una altra de les sessions previstes on sortiran les conclusions, per finalment realitzar ja una prova pilot el proper mes de setembre.