L’escola Frederic Mistral, de Granvia Sud, compleix enguany 50 anys. En el marc de la celebració, l’escola ha fet dimecres, 12 de juny, l’acte central amb professors, membres de l’AFA, de l’Associació de Veïns del barri, alumnes, treballadors i autoritats.

La consellera d’Educació en funcions Anna Simó ha volgut felicitar tant a l’equip docent, directiu i les famílies per la feina que han realitzat durant aquests anys. Simó ha assenyalat que “aquesta escola ha estat el centre del barri des de que es va crear l’any 1974 i continua sent-lo”. En relació a l’estat de l’edifici, la consellera en funcions ha dit que “cal inversió i canvis. Les administracions han d’acompanyar en aquest camí. Però sobretot el més important és el capital humà que hi ha en aquest centre des de la direcció, al personal d’administració, els alumnes i les famílies”.

De la seva banda, David Quirós, tinent d’alcaldia de Serveis a les Persones, ha destacat l’escola com un espai referent del barri no només en l’àmbit educatiu sinó també social.

Quirós ha assegurat que “l’escola va ser creada 3 anys després de la fundació del barri de Granvia Sud i sempre ha estat un referent del barri no només educatiu sinó sobretot per les reivindicacions veïnals i un espai de trobada pels veïns del barri que anaven construint la seva història en paral·lel”.

Aquesta escola es caracteritza per tenir molts alumnes de matricula viva que arriben al mig del curs i que venen no només de L’Hospitalet sinó d’altres poblacions properes. Per aquest motiu, des de la direcció han decidit posar en marxa un nou mètode d’estudi.

Juanjo Martínez, director de l’escola ha explicat que “tenim un alumnat a l’escola que és molt canviant. Tenim molta matricula viva. Per tot això volem posar un mètode que no sigui tant rígid com el que teníem fins ara; un mètode que s’adapti més a les necessitats de l’escola”.

L’escola a programat per divendres 14 de juny una jornada de portes obertes amb exalumnes.