La cooperativa d’iniciativa social Baulacreix, ha celebrat aquest divendres, l’acte central de commemoració dels seus 40 anys d’existència i que ha comptat amb la presència d’autoritats i de treballadors de les entitats del sector.

Baulacreix es una entitat que va néixer fa 40 anys i que gestiona a L’Hospitalet el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, (CEDIAP), un servei que treballa de la mà d’un equip interdisplinari i que entén aquesta atenció com el conjunt d’intervencions assistencials i preventives, adreçades als infants de 0 a 6 anys, a la seva família i al seu entorn.

Es tracta d’un equip multidisciplinari amb especialistes en fisioteràpia, logopèdia, neuropediatria, psicologia, psicomotricitat i treball social amb l’objectiu de garantir una atenció holística per als infants i les seves famílies.

Més servei, més professionals

Mariona Arnaiz, presidenta de Baulacreix, ha assegurat que “ens hem fet grans. Ara som 41 professionals en el CEDIAP, i tenim tres centres a la ciutat de L’Hospitalet. També ens hem plantejat molts reptes de poder acollir a les famílies amb els canvis socials que estem vivint, que són complexes, i poder donar resposta a les seves necessitats”.

Marie Rose Moro, referent europeu de la psiquiatria transcultural, ha estat una de les convidades a l’acte. La Dra. Moro, ha assegurat que “en una ciutat multicultural com L’Hospitalet, és important ajudar a les famílies nouvingudes a cuidar dels seus fills i també aconseguir que els  infants siguin feliços en aquest nou lloc que els seus pares han triat per viure”.

Des de l’Ajuntament han volgut agrair la tasca i dedicació amb les famílies i els infants que durant aquests 40 anys han realitzat des de Baulacreix a la ciutat. Laura García, tinenta d’alcaldia de Drets Socials, ha destacat la tasca d’aquesta entitat “en l’acompanyament de les famílies en aquesta atenció precoç dels infants tan necessària per després aconseguir que el seu desenvolupament sigui l’òptim i el necessari”.

Actualment a Baulacreix atenen cada any a més de 1600 infants, més del 13% de la població infantil de 0 a 6 anys de la ciutat. Des de l’entitat asseguren que els principals reptes a partir d’ara són entre d’altres continuar oferint qualitat en el servei, reduir llistes d’espera i augmentar freqüències.

El passat mes d’octubre, Aula L’H va dedicar un dels seus programes als 40 anys de la cooperativa Baulacreix.

Aula L’H 11 d’octubre