L’Associació Coordinadora de Persones amb Discapacitat (Acordis) ha tornat a insistir en la necessitat d’una nova escola d’educació especial pública a la ciutat. A l’Entrevista de l’Informatiu hem parlat amb Maria Jesús Romero, presidenta de l’associació.

A L’Hospitalet hi ha una de pública, l’Estel Can Bori i una de concertada, el Centre Escorça. Romero afirma que “tenim manca de places públiques a L’Hospitalet. La població ha anat creixent i també ho fa el nombre de persones amb discapacitat. Hi ha casos, com el meu, que ens hem vist obligats a anar a Barcelona i ens sentim desplaçats. La Generalitat hauria de fer una altra escola”.

Des d’Acordis es feliciten per l’eliminació de la paraula disminuït per persones amb discapacitat. Romero ha dit que “feia temps que ho volíem i ho hem agafat amb il·lusió perquè és un llenguatge més inclusiu i toca seguir sumant”.

Volen augmentar les activitats per a nens i grans

La presidenta d’Acordis ha explicat com “fem activitats de logopèdia, teràpia amb gossos, formació bàsica o casals d’estiu que beneficien molta gent o els caps de setmana on els nens s’ho passen molt bé. I esperem més subvencions i la col·laboració d’empreses per continuar fent tot allò que necessitem”.

Pel que fa a plans de futur, Maria Jesús Romero ha assenyalat que “tenim un pla estratègic pels propers anys on volem més locals, més activitats i més pisos tutelats, Sé que demano molt però aspirem a aconseguir-ho. També volem fer un programa pilot de casals de Nadal com ja fem per Setmana Santa”.