El personal tècnic auxiliar de la Biblioteca Tecla Sala ha arribat a un acord amb l’Ajuntament d’equiparar les condicions laborals i salarials amb les de la resta d’equipaments de la ciutat.

Els 12 treballadors de la Tecla Sala van instar a l’Àrea de Serveis a les Persones a buscar una solució al fet de ser els únics que fan torns de 9 hores per cobrir l’horari de matí i tarda dels dissabtes, reclamant a més una diferenciació econòmica respecte als treballadors de les altres biblioteques de la ciutat.

Segons un dels sindicats amb representació, la Intersindical, “la manca d’aquesta valoració creava un greuge comparatiu respecte als companys de les biblioteques de districte, sent les pitjor retribuïdes de la xarxa local malgrat treballar unes 100 hores en dissabte a l’any més que la resta”.

La Biblioteca Central Tecla Sala és l’única de la ciutat que obre els dissabtes a la tarda de 15h a 20h. L’any passat va rebre el 21,7% dels visitants de totes les biblioteques de la ciutat amb un total de 131.983 usuaris durant el 2023. Les biblioteques de L’Hospitalet són l’equipament millor valorat per la ciutadania amb un 7,4.