El veïnat afectat per la pèrdua de places d’aparcament al Gornal ha arribat a un acord amb l’Ajuntament. Després de dues jornades de mobilitzacions tallant la Granvia, han aconseguit reduir l’afectació dels carrils bici sobre l’espai d’estacionament al barri.

Les protestes van començar quan un grup d’uns 200 veïns i veïnes es va autoorganitzar per aturar la construcció d’un nou carril bici al Gornal, en aquest cas a l’avinguda Carmen Amaya.

La pressió veïnal va aconseguir modificar el projecte. De les 112 places que s’havien de perdre inicialment en aquest eix, es va passar a contemplar l’eliminació d’un total de 36. Una xifra, però, que els veïns encara consideraven excessiva. Per compensar-ho, van demanar recuperar llocs d’estacionament en altres carrers del barri on ja s’han fet carrils bici.

Després de diverses negociacions, l’Ajuntament els ha ofert recuperar places d’aparcament en el tram de Carmen Amaya que toca al camp de futbol, on el carril bici ja està fet. Yolanda López, portaveu dels veïns afectats, explica que “hem aconseguit que la part de la zona baixa de Carmen Amaya, entre Joncs i Aprestadora, l’habilitin i hem aconseguit 18 places més que tornaran a ser d’aparcament en bateria”. Amb aquesta compensació, només es perdran 18 estacionaments en tota l’avinguda.

Una proposta que els veïns han donat per bona, i per això han decidit no tornar a mobilitzar-se.

Ara, volen aprofitar aquesta xarxa comunitària per constituir una nova associació de veïns alternativa al districte 6. I és que, asseguren, les entitats veïnals del Gornal existents no han actuat per evitar la pèrdua d’aparcament al barri.