La botiga de la cooperativa Abacus ens recomana novel·les protagonitzades per dues joves que tindran reptes diferents per endavant. D’una banda, en l’àmbit de la literatura fantàstica, lluitar contra totes les dificultats, els esculls, les reticències i les circumstàncies que impediran o voldran impedir a una d’elles ser genet de dracs. I d’una altra, en una combinació de novel·la històrica i d’aventures, les peripècies d’una jova restauradora de peces d’art per trobar un quadre desaparegut de Boticelli.

Alas de sangre, Rebecca Yarros, Planeta

Primera entrega d’una saga de novel·la fantàstica, d’aquelles que en diuen addictives. Si un voleu endinsar el món del Quadrant dels Escribes i en els esculls que haurà de superar la Violet per ser respectada com qualsevol altre genet de dragons, tot plegat en un context de lluites entre territoris que portaran la protagonista ha haver d’esmolar al màxim la seva arma principal, l’enginy. Un títol que tant pot ser garantia d’entreteniment per al públic juvenil com per la gent adulta.

Nascuda de Venus, Sònia Lleonart Dormià, Penguin

En el llit de mort, el pintor Sandro Boticelli demana al seu confessor que lliuri una carta i un quadre secrets al fill de la seva musa, la bella Simonetta Vespucci. Aquest quadre mai arribarà a veure la llum. Més de cinc segles després, la Carla, una jove restauradora catalana, emprendrà la cerca d’aquesta obra despareguda, però, no podria ser d’una altra forma, no ho tindrà gens fàcil… A més, alguns d’aquests secrets amagats que anirà desvetllant també transformaran la seva vida.

Las hijas de la fàbrica, Raúl Montilla, Grijalbo

Una història de migració, del Sud al Nord, d’Andalusia a Catalunya, de Còrdova a Barcelona i L’Hospitalet, explicada per l’escriptor i periodista de la ciutat, Raúl Montilla, que torna a reivindicar la Història de la gent corrent, com a pedra angular del que hauria de ser la Història oficial o acadèmica. En aquest cas, dones de tres generacions ens expliquen com han canviat elles mateixes i també els seus barris, en un temps marcat per l’agitació social i el desig de recuperar les llibertats.

La Diada de Sant Jordi, Raúl Montilla signarà exemplars del seu últim llibre a Abacus en horari de tarda, de 17.00 a 18.00.