El Manga Barcelona torna a obrir portes al recinte de Fira Granvia, en la seva 29a edició, que se celebra des d’aquest dijous, 7 desembre, fins diumenge 10.

L’edició d’enguany arriba amb la fusió cultural del manga i l’anime com a punt de trobada. En aquest sentit la directora del saló, Meritxell Puig, creu que aquesta “és ja una cultura compartida, integrada en l’art, el pensament i el llenguatge de molta gent arreu del món”.

La visita de l’equip liderat per Brian Lee O’Malley, amb Abel Góngora i Kohei Sakita, és un exemple d’aquesta barreja cultural amb el manga i l’anime com a punt de trobada.

A aquesta fusió cultural permanent hi sumem la nova col·laboració del Manga Barcelona amb Escribà Dreams by Gokoro. Enguany serà una edició molt gustosa per tots els visitants, atès que durant l’esdeveniment seran deleitats amb un dolç únic: un mochi de crema catalana creat exclusivament per l’ocasió.

Una de les novetats de Manga Barcelona és que l’esdeveniment aquest any ha iniciat una col·laboració amb la Federació Catalana d’Autisme. Per tal de fer més amable la visita d’aquest col·lectiu hi haurà un punt d’informació dedicat al col·lectiu i també l’Espai de la Calma, que serà una zona amb el mínim soroll possible, amb llum tènue i material sensorial, perquè qualsevol persona s’hi pugui dirigir en cas que necessiti descansar dels estímuls lumínics i sonors del saló.

La directora del Saló, Meritxell Puig ha dit a l’Entrevista de l’Informatiu que “tenim allò de sempre i més perquè hem ampliat els metres quadrats, tenim més estands i més tallers perquè tothom hi gaudeixi. El Manga Stream és un espai on fem les entrevistes amb els artistes i convidats”.

Puig ha destacat que “el cantant i compositor japonès Vicke Blanka estarà present al Manga. Un cartell amb Luis Montes i altres artistes que ens faran masterclass. També es podrà veure 35 anys després de la seva estrena tot un clàssic com és “Mi vecino Totoro” una de les pel·lícules d’animació més populars a tot el món”

El tret de sortida es dona aquest dijous, a les 12h a la sala Kitsune, on es celebrarà la cerimònia d’entrega dels Manga Barcelona Awards: els premis als mangues i animes més populars de l’any, que s’han obtingut amb les votacions del públic. La novetat són les categories dedicades al manga i l’anime en català.

El programa Taquilla Inversa va conversar amb Oriol Estrada, coordinador de continguts del Saló del Maga. Pots veure l’entrevista tot seguit.