El veïnat de L’Hospitalet té un nou lloc on adquirir ceràmica i altres elements per a la llar. Es tracta de A Mercadoria, un outlet de vaixelles amb un concepte de compra innovador.

I és que a A Mercadoria els elements a la venda no tenen preus individuals. El cost de les peces depèn del pes de tot el que adquirim i, així, la clientela pot optar entre diferents fórmules a l’hora de renovar la vaixella de casa seva.

“Agafes el que consideris, una peça, dues o vint. Ho poses a la bàscula, veus el preu i t’ho emportes”, explica Romina Nión, gerent de l’empresa. “Una vaixella completa per a sis persones pot sortir per uns 30 o 35 euros, més o menys. I a més pots triar els models que t’agradin i barrejar”, afegeix.

A Mercadoria va néixer el 2022 a A Coruña, tot i que els productes i aquesta forma tan peculiar de comprar són més pròpies de Portugal. El creixement a tota Espanya ha estat rapidíssim i la de l’Hospitalet és la segona botiga a Catalunya, després de la que ja funciona des de fa uns mesos a Polinyà. El secret per a aquesta evolució, segons Romina Nión, és el preu competitiu i la qualitat: “Oferim peces que són restes d’estoc. Les fàbriques amb les quals tenim col·laboració treballen per a grans marques internacionals i nosaltres comprem aquestes restes d’estoc”.

En el cas de la botiga de L’Hospitalet, aquesta no té només ceràmica. Com a novetat, han incorporat un racó d’articles d’espart i fusta.