El sector turístic creix a la ciutat. Així ho constaten les dades recollides pel Sistema d’Intel·ligència Turística de L’Hospitalet i publicades en el visor interactiu accessible des de la web https://hospitaletturisme.l-h.cat/

Aquest 2023, el sector hoteler a L’Hospitalet l’està afrontant amb bona salut: l’ocupació mitjana s’ha situat per sobre del 80% del maig a l’agost, mentre que la resta de l’any ha arribat al 70%.

En el que portem d’any el turisme nacional ha superat les 122.700 visites, xifra que representa un creixement del 23% respecte el mateix període del 2022. Quant al turisme internacional, acumul.la 176.500 visites, un 41% més que el 2022.

En aquest sentit, el tinent d’alcaldia de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, José Antonio Alcaide, afirma que aquesta eina ens permet analitzar quina és l’evolució dels visitants i turistes que venen a la ciutat i veure quines haurien de ser les accions a  portar  a terme per part de l’Ajuntament”.

Analitzant les dades que ofereix aquest nou portal, Alcaide assegura que “detectem que molts d’aquest visitants repeteixen i no només per l’activitat firal, sinó també pel que els ofereix Catalunya, Barcelona i L’Hospitalet. Entre d’altres, hem vist que tenim marge per créixer en turisme com ara el familiar”.

Pots veure a continuació l’Entrevista íntegra al tinent d’alcaldia de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, José Antonio Alcaide.

Perfil del turista

Altres dades recollides en el visor del turisme local permeten fer una radiografia del visitant. Per exemple, majoritàriament és de sexe masculí, en un 70%, prové de l’estranger, principalment de Gran Bretanya, Estats Units, França i Itàlia, fa una despesa mitjana a la ciutat de 950 euros i l’estada mitjana a la ciutat és de quatre dies.

La nota mitjana que els turistes posen als hotels de la ciutat és de 8,43. Els aspectes que més destaquen són el caràcter, el clima i el transport públic. Mentre que els que obtenen pitjor nota són l’aparcament, l’accés a internet i el soroll.

El motiu principal del viatge en un 35% és el de vacances, oci i turisme, després el de fires i congressos, amb un 25%, i per reunions professionals, en un 22%. Això mostra la importància del turisme de congressos i de caràcter professional, com a dinamitzador del turisme local.

Per últim, la tarifa mitjana diària en un hotel de L’Hospitalet és de 114 euros, això en el mes d’agost, un preu que va arribar als 163 euros, al febrer, justament quan es va celebrar a la ciutat el Mobile World Congress.

A l’actualitat a la ciutat n’hi ha més d’una trentena d’allotjaments turístics amb més de 5.000 places, la gran part concentrades en el Districte Econòmic, al voltant de la plaça d’Europa i amb l’activitat generada pel recinte Granvia de Fira de Barcelona com a clara dinamitzadora.