L’Aquebisbat de Barcelona ha posat a la venda l’edifici del carrer de Martí i Julià que acollia l’Acadèmia Cultura. Segons es pot comprovar en diferents portals immobiliaris, l’edifici té un cost té un cost d’1.500.000 euros i s’anuncia com a un immoble per ser enderrocat en què es poden construir entre 8 i 10 habitatges.

L’edifici va allotjar fins fa dos cursos l’Acadèmia Cultura, una escola del barri de la Torrassa amb molts anys d’història. L’escola va anunciar que tancava precisament perquè l’edifici estava en unes condicions no aptes per a l’ensenyament i ni la propietat del centre ni la propietat de l’immoble estaven disposades a pagar la rehabilitació.

Després de moltes manifestacions per part de les famílies, el centre va passar a la xarxa pública i ara és l’Institut Escola Maria Miret.

Esquerra Republicana demana que l’Ajuntament el compri

El grup municipal d’ERC+EUiA ha declarat, en un comunicat, que han demanat a l’Ajuntament que adquireixi l’immoble per convertir-lo en equipaments, tenint en compte la manca d’aquests que hi ha al barri.

El portaveu d’ERC+EUiA, Jaume Graells, ha demanat al consistori “negociar amb l’Arquebisbat una solució per aquest edifici pensant en la gent del barri i no en el lucre econòmic i l’especulació immobiliària”. En aquest sentit, el regidor republicà ha apuntat que “després de com es va gestionar el tancament de l’Acadèmia de Cultura”, el consistori ha de treballar per “aconseguir no perdre l’oportunitat perquè la Torrassa guanyi un nou equipament públic, al servei dels veïns”.

En el mateix comunicat es fa referència a un altre equipament del barri, l’Auditori de la Torrassa, actualment tancat per problemes estructurals. Jaume Graells, ha lamentat la situació de l’Auditori, també propietat de l’Arquebisbat. “Hem reclamat en diverses ocasions que informin i ens traslladin l’estat de les converses, perquè ara mateix la viabilitat d’aquest auditori està en l’aire”.