Les jugateques mediambientals ofereixen un total de 600 d’activitats lúdiques i gratuïtes on els més petits i les seves famílies poden compartir una estona de joc i d’ experimentació mentre coneixen els valors dels parcs i platges metropolitans. A L’Hospitalet en tenim 3, als parcs de Bellvitge, Les Planes i a Can Buxeres.

Des de l’Autoritat Metropolitana de Barcelona s’ofereixen diferents activitats en un total de 46 espais mediambientals. La majoria són parcs però també hi ha platges.  La Núria Machuca n’és tècnica de promoció i conservació de l’espai públic i a l’espai de l’Entrevista de l’Informatiu ha afirmat que “tots els espais que formen part d’aquest projecte tenen l’objectiu de promoure i fer arribar al veïnat els valors d’aquestes espais de natura propers a casa”.

A L’Hospitalet, hi ha tres espais on es fan activitats cada cap de setmana: Parc de Bellvitge, Les Planes i Can Buxeres. Hi ha activitats de cosmètica natural o geocaching, o ja clàssiques com fer caixes niu per ocells o seguir rastres d’animals. Machuca assegura que “intentem que les metodologies siguin el més divertides possible i que les famílies puguin compartir aquests continguts”.

Una de les activitats properes que s’organitzen des de les jugateques serà el proper dia 1 d’octubre quan amb l’ajuda de les famílies es faran uns censos de flora i fauna als parcs i platges, és el que es coneix com a Bioblitz Metropolità”.