La Col·lectiva, l’Ateneu Cooperatiu de L’Hospitalet, ha obert per tercer any consecutiu, la convocatòria dels Premis Rosita per a iniciatives cooperatives que es puguin desenvolupar a L’Hospitalet.

Fins al 15 de juny, tots aquells projectes compromesos amb el cooperativisme, els valors de l’economia social, la sostenibilitat i la proximitat, poden enviar la seva sol·licitud al correu electrònic lacollectiva@ateneulh.coop. Els guardons ofereixen un suport econòmic de 3.000 euros com a capital social inicial de la nova cooperativa i assessorament tècnic personalitzat per a acompanyar el procés inicial dels projectes.

La finalitat dels Premis Rosita és promoure l’enfortiment de l’economia social i solidària a la ciutat, l’arrelament territorial i consolidar un mercat que funcioni amb criteris democràtics, ecològics i feministes.

Un jurat format per cinc persones relacionades amb La Col·lectiva, així com un membre de la Xarxa d’Economia Social de L’Hospitalet i una persona d’algun sindicat de referència de la ciutat, seran els encarregats d’atorgar els reconeixements d’aquests premis. El dia 23 de juny es farà pública la resolució.

Els projectes guardonats de la passada edició van ser Frutimix, una botiga de productes alimentaris llatinoamericans, La Suculenta, una cuina i menjador comunitari, i Costureras Pa’lante un espai de costura per a dones migrades.