L’Institut de Bellvitge celebra enguany els 40 anys d’història. Al llarg del curs han organitzat diferents activitats que han culminat amb un acte institucional que ha aplegat a alumnes i professors actuals i de tota la història del centre. Una exposició de fotografies i un reportatge elaborat pels alumnes del Batxillerat Artístic han mostrar l’evolució del centre.
En Miquel Sanz, professor de Ciències Naturals prejubilat, ha estat l’encarregat de capbussar-se en la història de l’institut. Ell ha recuperat fotografies i testimonis que li han servit per preparar un llibre i també l’exposició commemorativa.
Sanz explica que els inicis de l’institut no van ser fàcil. Degut al boom demogràfic, el curs 1976-77 més de 200 alumnes de batxillerat van quedar fora dels altres dos instituts públics que existien a la ciutat, el Santa Eulàlia i Torres i Bages. La solució va ser traslladar-los a Bellvitge tot i que l’edifici definitiu no estava acabat. Així, l’Institut de Bellvitge va començar a funcionar en un altell i després en uns barracons prefabricats.
Un any desprès, amb l’edifici enllestit, l’IN3 Bellvitge va acollir 14 línies de batxillerat i 6 grups de segon. Els seus alumnes provenien de tots els barris de la ciutat.
(Més informació i testimonis, veure vídeo de la part superior).
A més de l’exposició i el llibre commemoratius, els alumnes del Batxillerat Artístic han fet el documental ‘Entre Blocs. 40 anys de l’institut de Bellvitge’. El documental forma part del projecte Cinema en Curs, que ja fa 9 anys que es fa al centre. Veure documental.