‘365 acudits per a culers’ apareix en el llistat dels 10 llibres de no ficció en català més venuts durant la celebració de la Diada de Sant Jordi. El seu autor Andreu González explica a L’Hdigital el perquè d’aquest llibre i els seus propers projectes. 

Acudits com :”On passa les vacances Messi? A la comarca amb la resta de Hobbits”, “Com girar una bombeta Mourinho? L’agafa i deixa que el món giri al seu voltant”, “Per què està estudiant Sergio Ramos? Perquè té examen d’orina”, aquests són alguns dels acudits que formen el llibre “365 acudits per a culers” de l’escriptor de L’Hospitalet, Andreu González.

“Un escriptor sempre escriu amb la intenció d’arribar al màxim nombre de persones i normalment no ho aconsegueixes. Colar-te en aquesta llista dels més venuts és fantàstic perquè tens l’oportunitat d’arribar a molt agent, que és el volem els escriptors” . Així de content es mostrava l’Andreu González sobre l’èxit de vendes del seu darrer llibre.

El curiós del cas i amb tota la bibliografia que acumula una entitat com el FC Barcelona és que “mai ningú havia fet cap llibre d’acudits sobre el Barça. Em va sobtar, la veritat. Al principi vaig proposar recopilar 333 acudits però finalment ho vam allargar fins als 365, amb un de més pels anys de traspàs. No és un llibre de recerca a l’ús. He buscat aquí i allà, dels que jo recordava, de la premsa esportiva, de fòrums d’altres clubs… Hi ha molts acudits antimadridistes i també de l’Espanyol… He intentat que no n’hi hagi homòfobs ni xenòfobs”, explica l’autor.

El Barça, una bona idea

González ja ha escrit anteriorment altres títols relacionats amb el Barça com ‘100 motius per ser del Barça (i no ser del Madrid)’ o ‘100 moments estel•lars del Barça’ .Segons l’Andreu, “El Barça sempre és una bona temàtica. Hi ha un tipus de lector a qui per Sant Jordi sempre li regalen un llibre del club, encara que no sigui lector habitua”.

El llibre ha funcionat molt bé, fins i tot, segons l’autor, “com a regal a partir dels 10 anys. Em sap greu perquè hi ha alguns insults… Estem a l’espera que es tradueixi al castellà”.

Andreu González ha publicat llibres de poesia com: ‘Retable de Nueva York’, ‘Obra nueva precedido de curriculum vitae’, ‘Maniobras diversas” o ‘Epigrames del Mas d’en Gall’, entre d’altres. Ara per ara, ha assegurat l’autor “la poesia m’ha abandonat, de fet ens tenim abandonats”.

González és també autor de la novel·la història ‘Bon cop de falç‘. “Tinc projectes al voltant de la novel·la història”, diu González, que afegeix que “s’està preparant la segona part que segurament portarà per títol ‘Defensors de la terra'”.