L’icònic Kfè Olé ha estat i és punt de trobada per a moltes generacions d’hospitalencs. Ubicat al barri de Sant Josep, enguany es compleixen trenta anys de la inauguració d’aquest emblemàtic bar musical de la ciutat. El seu propietari, el Patxi Almarcha, el va obrir l’any 1994 al carrer Enric Prat de la Riba 262, amb les persones que llavors portaven un altre bar mític de la ciutat, el Depósito Legal, i li van donar el seu nom característic.

“A la pel·lícula Top Secret, apareix un personatge, a qui diuen café au lait, i nosaltres ens vam inspirar en ell perquè volíem fer una barreja entre música negra i pop nacional”, explica Almarcha.

Ara, celebren el seu aniversari aquest diumenge al seu local actual, al número 160 del mateix carrer on el van inaugurar per primer cop.

La clientela del bar és diversa, un melting pot d’edats i grups socials que conflueixen per gaudir de l’oci nocturn. Dins les seves parets no han mancat espectacles de música en directe i actuacions de joves músics, per a qui el Kfè Olé va ser una primera oportunitat de fer els seus concerts. “Fent números hem fet uns 2.000 aquests anys”, calcula Almarcha i afegeix que el local sempre ha estat obert a noves propostes: “des de fa 10 anys fem classes de salsa, vam fer un festival de curtmetratges; hem volgut donar sostre a gent amb iniciativa.”

Des de la direcció del bar musical destaquen la voluntat de fer de l’establiment un espai enriquidor i de “tornar a la societat allò que ens dóna” en forma de les diverses activitats que organitza. També emfatitzen la necessitat de tenir bona relació amb la resta de veïns del barri i fomentar un ambient de respecte vers residents de la zona entre els clients.

La crisi econòmica i l’auge de l’oci digital han contribuït a una pèrdua d’aforament, però des de Kfé Olé continuen concebint l’espai de la mateixa manera que ho van fer des que van aixecar la persiana: com un local per conèixer gent nova, intercanviar experiències i, en definitiva, gaudir dels bons moments i crear-ne de nous.