Coincidint amb el 25è aniversari de la Xarxa Òmnia, aquest dimecres, s’ha fet una activitat especial al Centre Cívic del Gornal on s’han reunit usuaris de diversos punts Òmnia de la ciutat per celebrar el final de curs. Una trobada per enfortir vincles i crear comunitat entre les  persones que participen en aquest projecte de la Xarxa Òmnia.

Pels usuaris els Punts Òmnia, a més d’una eina per poder adaptar-se a les noves tecnologies, són un espai per poder relacionar-se amb d’altres persones. A L’Hospitalet hi ha 8 Punts Òmnia en diferents barris de la ciutat. Aquests espais són un lloc de trobada adreçats a aquelles  persones que estan poc familiaritzades amb les noves tecnologies. El principal perfil dels usuaris dels punts Òmnia son gent gran a partir de seixanta anys, i també adults, i persones amb diversitat funcional.

Laura Herrero, responsable del Punt Òmnia del Gornal, ha explicat que “aprofitem que en aquest trimestre celebrem els 25 anys de la Xarxa Òmnia per donar a conèixer els treballs dels diferents participants, en aquest cas centrats amb al memòria històrica”.

Els Punts Òmnia són una iniciativa que porta 25 anys alfabetitzant digitalment al veïnat dels barris de la ciutat i facilitant l’accés gratuït a les noves tecnologies.

Yolanda Carmona, dinamitzadora Punt Òmnia de la Fundació Akwaba, ha assenyalat que “és un projecte per minimitzar la bretxa digital i per fer comunitat. Al llarg de l’any fem molts projectes comunitaris, i l’acte d’avui és un clar exemple. El nostre perfil d’usuari és gent gran. Volem que no es sentin soles”.