La Fundació la Vinya ha arribat al seu vint-i-cinquè aniversari en plenitud d’activitats i projectes que serveixen per ajudar a aquelles famílies i persones més vulnerables a millorar el seu dia a dia en els barris de Bellvitge i el Gornal.

La proposta comunitària de l’entitat, que dirigeix Maria Labernia, segueix apostant per projectes de cura de l’adolescència i infància, amb els casals “Al vent!”, a Bellvitge i Bocins, al Gornal, amb esplai, reforç escolar i tallers d’alfabetització, tallers de castellà i català, l’atenció a la gent gran i persones sense llar ni feina.

En aquest sentit, Labernia, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu, ha destacat que en els darrers anys està creixent la soledat no desitjada, a causa de l’envelliment de les persones “a nosaltres ens preoucupava bastant aquesta realitat i tenim també un projecte per acompanyar la gent gran del nostre barri“.

Pel que fa a les accions de futur Lavernia ha assenyalat un altre fet que els preocupa com és l’habitatge i la inserció al mercat laboral: “Són dos drets que en moltes ocasions estan sent vulnerats i hem de veure com donar-hi resposta.

La feina feta per la Fundació la Vinya ha estat possible gràcies a força persones que hi han col·laborat al llarg d’aquests vint-i-cinc anys. Al voltant de 250 voluntaris i treballadors “hem contribuït a fer uns barris millors”, ha apuntat Labernia.

La Fundació la Vinya ha posat en marxa una campanya de captació de socis per poder seguir creixent. Amb una aportació d’1€ al mes (12€ a l’any) es pot col·laborar amb l’entitat. Es pot tramitar a través del seu portal web: www.fundaciolavinya.org/socis o a la seu de l’entitat, al carrer de l’Ermita, 65.