Es compleixen vint anys de l’assassinat del polític socialista Ernest Lluch. A L’Hospitalet s’ha fet la tradicional ofrena floral a la plaça que porta el seu nom a Collblanc, on també hi ha una escultura en el seu record. 

Diàleg, arribar a acords, escoltar a l’altre…són els conceptes sobre Ernest Lluch que han recordat les persones que han participat a l’ofrena floral del polític socialista. A pocs metres d’on ETA el va assassinar fa vint anys, es fa aquest homenatge que demostra que el llegat d’Ernest Lluch encara perdura en el temps, fins i tot desperta l’interés de les noves generacions.

“Molts dels que no se’n recorden perquè són joves, volen saber qui era aquest senyor que se li va fer una manifestació tan multitudinària quan va ser assassinat” explica el vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, Josep Maria Carreras. “La gent connecta molt ràpidament, encara que no el coneguin. Saben que va ser una persona important”.

L’alcaldessa Núria Marin ha recordat també el paper d’Ernest Lluch al capdavant del Ministeri de Sanitat del primer govern de Felipe González i ha imaginat com viuria els moments actuals. “Segurament estaria molt preocupat de com tirariem endavant tots plegats amb la pandèmia” explica Marín “tindria molt bones idees per sortir d’aquesta situació. El trobem molt a faltar”.

A l’ofrena floral també han participat les Joventuts Socialistes de L’Hospitalet i el grup municipal d’Esquerra Republicana.