Tot llest per a una nova edició de la Biblioteca Humana de L’Hospitalet que canvia d’ubicació instal·lant-se al barri de Sant Josep. El dissabte 15 de juny de 10:30h a 12:00h, 17 persones explicaran les seves històries personals amb l’objectiu de desafiar els prejudicis i promoure la cohesió social a la Biblioteca Tecla Sala.

En aquest projecte, persones reals es presten a compartir les seves històries de discriminació o rebuig social amb un grup de lectors i lectores, que hauran de desafiar les seves idees preconcebudes.

A la primera edició que es va celebrar a La Florida, més del 75% dels participants van canviar la seva percepció sobre alguns dels temes que es van tractar com ara la identitat de gènere, el tràfic de persones, el suïcidi, el racisme o les malalties mentals entre d’altres.

Aquest any, es mantindran molts dels títols de la primera edició i se n’hi afegiran de nous. No obstant això, els llibres humans que repeteixen, explicaran nous capítols de la seva història.

Per poder accedir a la Biblioteca Humana, és necessari fer una inscripció prèvia gratuïta a la pàgina web.

La Biblioteca Humana és un projecte d’aprenentatge a nivell mundial que fomenta el diàleg i la comprensió entre individus de diverses procedències i situacions de vida. Va ser creada a Dinamarca l’any 2000 i s’ha estès a més de 80 països oferint un espai segur per a converses personals que lluiten contra la discriminació.

A L’Hospitalet, l’activitat està promoguda per l’Ajuntament de L’Hospitalet, dins del marc del Pla Integral Les Planes – Blocs Florida, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana i la Diputació de Barcelona, i co-organitzada per referents del Pla Integral Les Planes – Blocs Florida, Biblioteques de L’Hospitalet, Servei d’Acollida i Integració i Àrea d’Educació, Innovació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet, i per les entitats Escola de Vida Les Planes La Florida, l’AFA Joaquim Ruyra i Artticco.