La Lucía Paleo és una de les alumnes de 4t ESO de l’Institut Santa Eulàlia que han assistit a una de les jornades Connecta futur. Assistir aquestes xerrades li ha servit per saber què ha d’estudiar per poder ser forense. “M’ha anat molt bé venir per resoldre dubtes. Jo vull ser forense i ara sé que he d’estudiar auxiliar d’infermeria i el superior de laboratori i, després vull fer medicina”.

La Melanie Villena és una altra alumna de 4t ESO de l’Institut Bellvitge, Va arribar al Connecta futur sense tenir molt clar que volia fer després de l’ESO. “Aquest taller m’ha ajudat moltíssim a resoldre dubtes i a tenir un pla de futur. Ara ser que vull estudiar dret i que vull arribar a la universitat”.

Són dos exemples dels alumnes que visiten aquesta mostra d’estudis i professions que s’organitza des del Servei de Joventut de l’Ajuntament de L’Hospitalet i que té per objectiu orientar i motivar als joves a l’hora de dissenyar el seu itinerari formatiu.

Aquesta iniciativa té dues parts, una xerrada d’orientació acadèmica i una altra part, on es fa una aproximació a la realitat del mercat laboral, posant el focus en el valor de la formació i la qualificació professional.

Fins al 29 de febrer, la sala d’actes del Centre Cultural Bellvitge i l’Espai Jove Ca n’Arús acullen aquestes jornades de mostra d’estudis i professions Connecta futur. En aquestes jornades hi participen més de 1.300 alumnes de 18 centres de secundària públics de la ciutat. És un projecte que té continuïtat ja que també es realitza a 1r i 2n de Batxillerat.