Les teves fotosCom participar-hi?

 • Èxit de participació amb 58 scooters i 39 skates

  Èxit de participació amb 58 scooters i 39 skates

 • Els participants s'ho van passar d'allò més bé

  Els participants s'ho van passar d'allò més bé

 • Col·laboració de la Creu Roja amb cinc voluntàries

  Col·laboració de la Creu Roja amb cinc voluntàries

 • Fair Play, companyerisme i alimentació sana durant la jornada

  Fair Play, companyerisme i alimentació sana durant la jornada

 • Es van repartir plàtans i aigua de froma gratuïta

  Es van repartir plàtans i aigua de froma gratuïta

 • Skates i scooters en acció

  Skates i scooters en acció

I Campionat d'Skate&Scooter

22-04-2017

El teu vídeoCom participar-hi?

20-03-2017 Participació Ciutadana - Gaiters de L'H, a la 5a avinguda de NYC celebrant Sant Patrici

Vídeo cedit

Les teves fotosCom participar-hi?

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

Gaiters de L'H celebren Sant Patrici a NYC

20-03-2016

El teu vídeoCom participar-hi?

26-09-2016 Incendi a Sant Pere Màrtir des de Collblanc

Participació ciutadana. Vídeo de Francisco Largo

Aquesta secció s'omple amb les vostres aportacions. Podeu proposar-nos temes perquè els nostres mitjans els segueixin i es facin notícies; podeu enviar les vostres pròpies notícies; també ens podeu enviar vídeos o fotografies sobre L’Hospitalet i la seva gent que voleu que publiquem. Us convidem a participar-hi!

Normes de participació

Les teves notícies Com participar-hi?

Envia'ns les teves notícies per publicar en aquesta secció. Recorda que L'Hdigital es reserva el dret de no publicar les notícies si aquestes no s'ajusten a les normes de participació.

El Centre d'Estudis de L'H posa a la venda el calendari 2019

Amb imatges del passat i present de la ciutat

L'Obra Social "La Caixa" i l'Ajuntament han renovat la seva aliança contra la pobresa infantil

L'entitat ha destinat 12,5 milions d'euros al programa CaixaProinfància a L'H des del 2007

El PP insta el govern municipal a retirar cartells de l'edifici consistorial

Afirmen que els despatxos municipals són de tots els ciutadans

Una veina del carrer Mas demana legislar sobre els excrements al carrer

Notícia que ha arribat a la secció de Participació Ciutadana

Míriam Marco lamenta l'enderrocament d'un edifici antic del carrer Tarragona

Carta que ha arribat a la secció de Participació Ciutadana

Un cotxe es precipita a la rampa de l'aparcament de la Ciutat de la Justícia

Informació que ha arribat a la secció de Participació Ciutadana

Un veí denuncia que no s'anuncien els canvis de recorregut dels autobusos

L'Ajuntament diu que persones incíviques treuen els cartells que avisen que la parada està anul·lada

Mostrando el intervalo 1 - 9 de 46 resultados.
Artículos por página
Pàgina de 6

Proposa'ns temes Com participar-hi?

Proposa'ns temes que puguin ser notícia: esdeveniments, noves entitats, curiositats, successos o qualsevol altra informació d'interès. Recorda que L'Hdigital es reserva el dret de no publicar les notícies si aquestes no s'ajusten a les normes de participació.

27-05-2022 Via 15 - 27 de maig - Ganes de festa

 • Els Mossos desmantellen un cultiu intens de marihuana en una nau de L'H

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 27. 05. 2022

Els Mossos desmantellen un cultiu intens de marihuana en una nau de L'H

En una operació conjunta amb la Guàrdia Urbana i l'Agència Tributària

Els Mossos conjuntament amb Guàrdia Urbana i l’Agència Tributària han desmantellat un cultiu intensiu de marihuana en una nau industrial del polígon del Mig de L’Hospitalet. Els agents han comissat més de quatre-centes plantes i han detingut el responsable de la plantació.

La investigació es va iniciar el mes d’abril quan efectius dels Mossos i de la Guàrdia Urbana de la ciutat van tenir coneixements d’olors característiques d’una plantació de marihuana provinents d’una nau industrial i van establir una sèrie de dispositius de comprovació i vigilància.

Durant la investigació els agents van observar que a la nau no es feia cap mena d’activitat industrial o comercial i van detectar l’existència d’olors i altres indicis que apuntaven a la possible existència de cultius de marihuana al seu interior.

Els agents van tenir coneixements que el servei de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària es trobava investigant els mateixos fets per la qual cosa van continuar les gestions en col•laboració entre els diferents serveis policials. Durant el matí del 25 de maig els agents van fer una entrada i registre a la nau industrial i van localitzar dus plantacions artificials amb quatre-centes plantes de marihuana.

Posteriorment, els agents van localitzar la persona investigada i la van detenir per un delicte contra la salut pública i defraudació del fluid elèctric. L’arrestat ha passat a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i la nau industrial ha estat precintada i posada a disposició de l’autoritat judicial.

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 27. 05. 2022

Dr. José Manuel Crespo: "El suïcidi és un problema a l'alça els darrers anys"

És membre del servei de Psiquiatria de l'Hospital de Bellvitge i ha parlat a l'Entrevista de TV de L'H

Fa unes setmanes que el Ministeri de Sanitat posava en marxa el 024 el telèfon gratuït d’atenció al suïcidi. Només el primer dia de funcionament va rebre més de mil trucades. És un símptoma de la gravetat d’aquest problema social i de salut. En parlem a l’espai de l’Entrevista amb el doctor José Manuel Crespo, del servei de Psiquiatria de l’Hospital de Bellvitge.

L’any 2021 a Espanya hi va haver uns 4.000 suïcidis, el doctor José Manuel Crespo assegura que “darrera dels 11 suïcidis diaris hi ha una historia de patiment, una família. La taxa de suïcidis de l’any passat és la més alta des que en tenim registre, l’any 1906”. Apunta que “és una de les causes de mort no natural entre els joves i la segona a la franja de 24 a 39 anys”.

La prevenció és important i una de les millors maneres d’evitar els suïcidis. “S’ha d’estar atent perquè quan una persona pensa en el suïcidi sol avisar o donar algun senyal d’alarma com ara comentaris, aïllament social, s’acomiada del seu entorn proper o arregla assumpte legals o econòmics. Cal estar atents també als trastorns com ara la depressió”.

Al telèfon 024 també s’adreça a les famílies, també molt afectat per aquest problema, “és molt angoixant per a ells. Si es detecta qualsevol senyal etern de risc cal preguntar a la persona i que mostri les seves emocions. També és important buscar ajuda a l’entorn sanitari, on tenim les eines per abordar aquesta situació”.

El suïcidi ha estat un tema tabú molts anys a la societat en general i també ens els mitjans de comunicació. Crespo apunta que “els tabús dels trastorns mentals són una dels principals barreres que limiten l’accés al diagnòstic i al seu tractament.” En aquest sentit, “els mitjans de comunicació són molt importants, abans s’evitava parlar-ne per evitar un suposat efecte crida, i això és un error. Ara sabem que la publicació d’informació adequada i responsable és fonamental per destruir l’estigma al voltants d’aquestes qüestions”.

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 27. 05. 2022

L'Escola La Carpa guanya l'edició d'enguany de La lliga dels Llibres

El centre Sant Josep El Pi ha estat l'altre finalista

Els alumnes de cinquè de l’Escola La Carpa han estat els guanyadors de l’edició d’aquest any de la Lliga dels Llibres davant del grup de l’Escola Sant Josep El Pi. La prova obligava a demostrar als alumnes el seu coneixement dels 15 llibres que es proposaven. 

L’escola La Carpa de Can Serra, ha estat la guanyadora de l’edició d’enguany de la Lliga dels Llibres davant del grup de l’Escola Sant Josep El Pi, en la final celebrada a la Biblioteca Can Sumarro. La prova obligava a demostrar als alumnes el seu coneixement dels 15 llibres que es proposaven i han finalitzat la ronda de preguntes, un per cada llibre amb un empat. Per desfer-lo han calgut 2 preguntes més. L’objectiu de la lliga dels llibres és engrescar els infants en el plaer de la lectura, i reforçar l’hàbit i la comprensió lectora.

Michaela Guevara, professora de l’Escola la Carpa, ha assenyalat que “la veritat és que la Lliga dels Llibres va molt bé per animar als infants a llegir, i es motiven molt amb la competició amb d’altres escoles”.

De la seva banda, Monica Diaz, professora de l’escola Sant Josep El Pi, ha explicat que “aquesta iniciativa toca diferents temàtiques de llibres, tant poesia, narrativa, és un ventall ampli per conèixer la literatura d’una manera divertida.

L’any passat a causa de la pandèmia no es va poder celebrar la lliga dels llibres i en aquesta edició a més de ser presencial els encarregats d’organitzar aquesta iniciativa han estat directament les escoles en comptes de la xarxa de biblioteques com fins ara.

El punt final de la Lliga dels Llibres serà com sempre amb una festa dedicada als alumnes de les sis escoles del barri del Centre i Sant Josep, i l'escola La Carpa de Can Serra que han participat enguany en aquesta iniciativa
 

 • Remodelació del Govern municipal

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 27. 05. 2022

Remodelació del Govern municipal

L'alcaldessa Núria Marín Martínez ha signat el decret del nou cartipàs, que entrarà en vigor el dia 1 de juny

L’Ajuntament ha fet pública la remodelació del Govern local, que manté vuit àrees executives. El primer tinent d’alcaldia, Francesc Belver Vallés, assumirà la direcció de l’Àrea de Planificació, Territori i Economia, dintre de la qual la regidora M. Teresa Revilla Sánchez continuarà exercint les facultats de regidora de govern d’Esports, a més de continuar com a regidora des districte VI (Bellvitge i Gornal).

També dintre d’aquesta nova Àrea de Planificació, Territori i Economia, l’alcaldessa ha nomenat Laura García Manota regidora de govern de Sostenibilitat, Habitatge i Joventut. García Manota manté les competències en matèria d’Igualtat i LGTBI.

Al front de l’Àrea de Convivència, Seguretat i Mobilitat continua José Castro Borrallo, mentre que Rocío del Mar Ramírez Pérez assumeix l’Àrea d’Hisenda, Tic i Atenció Ciutadana. El responsable de l’Àrea d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans continua sent Jesús Husillos Gutiérrez, i María Ángeles Sariñena Hidalgo la de l’Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes.

David Quirós Brito manté la seva responsabilitat a l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura, a més de la regidoria del Districte III (Santa Eulàlia i Granvia Sud). Dintre d’aquesta àrea, Imán Aisa Abdellaoui continua al capdavant de la Regidoria adjunta d’Educació i M. Ángeles Sariñena Hidalgo a la Regidoria de govern de Cultura Popular i Tradicional.

L’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme serà assumida pel nou regidor José Antonio Alcaide, veí del barri del Centre i empleat de Renfe des de 1981. És membre de la UGT des de 1985. Fins al 9 de maig de 2022, ha estat representant d’UGT-LH en la Comissió de Seguiment del Pacte de ciutat. A més d’encarregar-se d’Ocupació, estarà al front del Districte I en substitució de Maite Revilla.

Pel que fa a la resta dels districtes, Olga Gómez Fernández continua al Districte II (Collblanc i la Torrassa) i María Dolores Ramos Zafra als Districtes IV i V (les Planes, la Florida, Pubilla Cases i Can Serra)

La remodelació respon a la dimissió, el passat mes d’abril, del segon tinent d’alcaldia i responsable de l’Àrea d’Espai Públic, Cristian Alcázar, arran de la decisió de la Fiscalia de demanar obrir judici contra ell i l’ exregidor Cristóbal Plaza per una peça separada del cas Consell Esportiu.

A la sessió del Ple municipal del 25 de maig va donar compte de la direcció provisional de l’Àrea d’Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat, que exerceix ara el primer tinent d’alcaldia Francesc Belver. En lloc d’Alcázar es va incorporar com a regidor al grup socialista José Antonio Alcaide, i Iman Aisa va substituir Plaza l’any passat.

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 27. 05. 2022

La reforma dels quiròfans de l'Hospital General, en la recta final

Segons el conseller Argimon, ja no caldrà que la ciutadania de la zona Nord de L'H hagi d'anar al Broggi

Les obres de remodelació de l’àrea de quiròfans que s’estan duent a terme a l’Hospital General de L’Hospitalet faran possible que els 8 quiròfans ja estiguin plenament adequats a la normativa actual, cosa que permetrà que la ciutadania de L’Hospitalet que viu a la zona Nord ja no hagi d’anar a rebre intervencions quirúrgiques a l’hospital Moisès Broggi, de Sant Joan Despi.

Així ho ha explicat, durant una visita a l’hospital de Pubilla Cases, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que ha afegit que els dos primers quiròfans ja estaran enllestits al juliol i que també s’habilitaran 12 llits a una unitat de reanimació postoperatòria, cosa “que ens permetrà assolir aquest objectiu que la ciutadania de L’Hospitalet estigui majoritàriament atesa a la seva ciutat”.

I l’alcaldessa, Núria Marín, ha recordat que aquesta era una llarga reivindicació sanitària de la ciutat “i de molts veïns i veïnes, sobre tot de certa edat, que veien amb preocupació haver d’anar a una altra població per ses ateses”.

A banda de les obres d’adequació dels quiròfans, l’Hospital General de L’Hospitalet també té previstes altres actuacions de millora, com l’obertura de cirurgia sense ingrés, les obres de la qual començaran al setembre, i a mig termini una nova planta d’hospitalització amb 30 nous llits.

El doctor Manuel Álvarez del Castillo, director general del Consorci Sanitari Integral, que gestiona l’Hospital General de L’Hospitalet, ha afegit que també “hi ha en projecte obrir altres 40 llits en una altra planta que ara està ocupada amb serveis administratius”.

Argimon i Marín han puntualitzat que les obres de l’Hospitalet General de L’Hospitalet eren del tot necessàries per prestar a curt termini una atenció sanitària de qualitat i amb plenes garanties i que el projecte de fer un hospital nou a Can Rigal continua sobre la taula, però sense data.

Marín ha assenyalat que “aquesta millora ni impedeix que anem treballant de cara al futur, un futur que probablement passi per la construcció d’un nou hospital, però com tot gran projecte requereix cert temps”.

L’Ajuntament i el departament de Salut de la Generalitat han destacat la utilitat de les comissions bilaterals, i, en aquest sentit, ha apuntat, sense concretar, però, que en les pròximes setmanes hi haurà noves bones notícies a la ciutat, en el terreny de l’atenció sanitària.

27/05/2022 Entrevista de L'Informatiu - José Manuel Crespo, servei psiquiatria Hosp. Bellvitge

27-05-2022 L'Informatiu - 27-05-2022

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 27. 05. 2022

La xarxa d'Escoles Sostenibles celebra la cloenda del curs

Amb un intercanvi d'experiència a través de tallers

Les Escoles Sostenibles de L'H s'han trobat avui per fer un intercanvi dels projectes que realitzen a les aules durant el curs. També han participat en tallers mediambientals a càrrec d'entitats i institucions de la ciutat. Hi han assistit prop de 400 infants i joves d'11 centres educatius de la ciutat. 

L'H Escoles Sostenibles és un projecte conjunt de l'Ajuntament i la comunitat educativa que convida als centres escolars a promoure accions concretes que contribueixen a la cura del medi ambient. I avui, han compartit les seves experiències amb la resta d'alumnes.

Per exemple, l'Institut Eugeni d'Ors, ha portat el "Reuplàstic", un taller de confecció d'objectes a partir de plàstics com un targeter o polseretes. L'Institut Mercè Rodoreda ha preparat un "mikado d'espècies invasores", i l'Institut Santa Eulàliaha compartit un mapa de l'espai per "Detectar les vulnerabilitats".

Aquests tallers s'han completat amb altres activitats proposades per les entitats i institucions, com el TPK, El Casalet, BaixBus, TRAM, La Saboga, La Fundició, Guàrdia Urbana, AMB i Diputació de Barcelona.

Ja fa 16 anys que es va crear aquesta xarxa d'Escoles Sostenibles i amb el temps s'han involucrat 43 centres educatius de la ciutat. L'Ajuntament posa a disposició de la comunitat educativa una guia metodològica vers el desenvolupament sostenible, i cada centre dissenya el projecte que vol treballar durant el curs per afavorir el pensament crític de l'alumnat.

Mostrando el intervalo 1 - 9 de 64.063 resultados.
Artículos por página
Pàgina de 7.119