LH Digital - Versió per a imprimir
  • Assemblea d'EUiA per parlar de la crisi econòmica

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 13. 02. 2009

Assemblea d'EUiA per parlar de la crisi econòmica

Amb Alfonso Salmerón i Òscar Guardingo

EUiA va celebrar ahir dijous una assemblea oberta centrada en el desenvolupament d'instruments i estratègies per tal que la crisi no la paguin els treballadors i no disminueixi la qualitat dels serveis públics com la sanitat i l'ensenyament.

El sindicalista de Seat i membre de la Comissió local d'EUiA a L'Hospitalet, Oscar Guardingo, va analitzar les causes que han portat a l'Estat Espanyol a l'actual situació de recessió econòmica. Segons Guardingo el model econòmic d'aquest país ha fracassat perquè estava basat en la construcció i l'especulació. "No s'ha invertit en investigació i desenvolupament i s'ha abandonat la indústria. Només s'ha donat valor al totxo i això ha provocat el fracàs del model econòmic", ha dit Òscar Guardingo.

De la seva banda, el coordinador local i regidor d'EUiA, Alfonso Salmerón, creu que la disminució dels llocs de treball no és una bona solució contra la crisi. Salmerón considera que el sector públic ha de garantir l'oferta de feina i ser el motor de l'economia.

Aquest acte forma part d'un conjunt de xerrades i mobilitzacions que s'han iniciat desprès de les recents assemblees que han mantingut EUiA juntament amb Izquierda Unida. Unes reunions que s'han desenvolupat per tal de lluitar contra la crisi i en les que es pretén també que els treballadors no en siguin els més afectats.

Ràdio L'Hospitalet. 13/02/09