• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Hospitalet celebra l'acte inaugural del curs escolar

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 05. 10. 2017

L'Hospitalet celebra l'acte inaugural del curs escolar

Amb una conferència sobre l'escola d'èxit

L'Auditori Barradas ha acollit la "Lliçó inaugural del curs 2017-18". En l'acte, que dóna el tret de sortida oficial al curs escolar, el catedràtic de la Universitat de Barcelona, Joaquim Prats, ha impartit la conferència "Com tenir una escola d'èxit".

Segons Prats, la clau d'un bon model educatiu és que els alumnes gaudeixin de l'aprenentatge. "No es tracta que sigui divertit ni fàcil, sinó interessant." Per això, afirma, és imprescindible que hi hagi una bona relació entre professorat i alumnat, basada en el respecte i l'afecte. Prats també ha posat en valor els models educatius innovadors i la implicació que les famílies han de tenir amb l'escola i l'educació dels fills.

El catedràtic de la UB també apunta que per aconseguir una escola d'èxit cal garantir als joves expectatives de futur per predisposar-los a la cultura de l'esforç. En aquest sentit, Prats afirma que l'escola s'ha de regir per un clima de disciplina, "que no ha de ser repressiva però sí que ha de fomentar la responsabilitat compartida".

En la conferència l'acompanyava Freddy Javier Álvarez, rector de la Universidad Nacional de Educación del Ecuador, que va plantejar un model educatiu basat en el foment dels valors per ser una eina de transformació social.

De la seva banda, el tinent d'alcaldia d'Educació, Jaume Graells, ha destacat que el curs 2017-18 "s'inicia consolidant projectes educatius iniciats recentment". Graells s'ha referit al programa d'immersió en anglès amb auxiliars de conversa i al desenvolupament del programa Fem Tàndem L'H, que pretén involucrar escoles amb camps com l'art, la ciència o la cultura.

Jaume Graells també ha assenyalat que alguns dels reptes per aquest curs són l'inici de la construcció dels nous dos centres de primària a la ciutat, així com fer una previsió per un possible creixement de les places de secundària. Graells també ha afirmat que "l'assignatura pendent de Catalunya i de L'Hospitalet" és la Formació Professional".

Per concloure l'acte s'ha fet un reconeixement al professorat i personal no docent dels centres de la ciutat que es va jubilar el curs passat.