• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El Centre Europeu de Medicina Tradicional Xinesa obrirà el 2020

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 05. 10. 2017

El Centre Europeu de Medicina Tradicional Xinesa obrirà el 2020

El responsable del projecte, Xiangyong Zhang, obre el cicle Pessics de Ciència

El professor Xiangyong Zhang, director del Centre Europeu de Medicina Tradicional Xinesa que s’instal·là a la ciutat, ha anunciat en declaracions als mitjans de comunicació de L’H que preveu obrir les instal·lacions a l’antiga fàbrica Godó i Trias el 2020.

La medicina tradicional xinesa i el centre europeu que el govern de Pequín té previst obrir a L’Hospitalet amb el suport de la Generalitat i l’Ajuntament van ser l’eix de la conferència inaugural de la nova temporada del cicle Pessics de Ciència que organitza el Centre Cultural Sant Josep.

El conferenciant era el professor Xiangyong Zhang, director del Centre Europeu de Medicina Tradicional Xinesa, que en declaracions als mitjans de comunicació de L’Hospitalet va anunciar que l’equipament obrirà portes a la Godó i Trias el 2020. L’any vinent té previst iniciar les obres de rehabilitació de l’antiga fàbrica tèxtil de la Granvia.

Zhang, graduat en medicina, investigador i especialista en medicina tradicional xinesa, va explicar que el centre europeu que s’instal·larà a L’Hospitalet “tindrà cinc serveis: clínica per a tractaments, centre d’investigació, centre de formació, un espai cultural amb un museu i un mercat d’herbes xineses, una de les bases de la nostra medicina, a més d’un espai d’administració. En el futur pensem poder obrir també un restaurant”.

El professor també es va mostrar molt satisfet de l’acollida del màster en medicina tradicional xinesa que el curs passat va començar a impartir-se impartit per la UB, la Pompeu Fabra i la Universitat de Pequin. “És un màster oficial, amb professors xinesos. Els alumnes que van fer el primer curs estan ara fent pràctiques a Pequin. Aquesta setmana vaig rebre un correu electrònic d’ells i estan molt contents”.

Zhang explica que van triar la Godó i Trias per instal·lar el centre perquè “està a l’entorn de Barcelona, perquè és una zona nova en expansió i perquè la seva arquitectura ens recorda la cultura xinesa”.

El professor va explicar als assistents a la conferència la tradició de la medicina xinesa, amb 3.000 anys d’antiguitat, nascuda de la filosofia del país i desenvolupada amb anys d’investigació científica. A la Xina, un 15% dels hospitals estan especialitzats en aquestes teràpies, que atenen un 17,8% dels pacients.

Al món hi ha 16 centres de medicina tradicional xinesa, inclòs el pròxim de L’Hospitalet, i tenen previst obrir-ne nou més. Els seus tractaments es fan servir en 183 països, especialment l’acupuntura, la disciplina més coneguda. A Europa, Alemanya, França, Holanda i Gran Bretanya van ser pioners en oferir-la a la població. A Espanya, la medicina tradicional xinesa no està legislada i es considera medicina alternativa. Actualment, el govern de Pequin està treballant amb l’Hospital Clínic per poder oferir els tractaments xinesos als pacients catalans.

La investigadora Tu Youyou va obtenir l'any 2015 el premi Nobel de medicina per una investigació per tractar la malària basada en la medicina tradicional xinesa. L'OMS també reconeix els beneficis dels seus tractaments.

Cicle de Pessics de Ciència
El cicle Pessics de Ciència ha possat en marxa la seva programació amb diferents activitats fins al desembre. La pròxima serà el 18 d’octubre a l’Espai Brotes. Es tracta d’una tertúlia sobre actualitat de la ciència a càrrec de Núria Jar, periodista especialitzada en ciència, salut i tecnologia. Aquesta és una de les novetats que inclou el cicle aquesta temporada, tertúlies amb periodistes especialitzats. Consulteu la programació.