• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Crida a concentrar-se dissabte a les 12h davant els ajuntaments amb cartells blancs

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 06. 10. 2017

Crida a mobilitzar-se a favor del diàleg

L'alcaldessa advoca per restituir l'Estatut del 2006 com a punt de partida per parlar-ne

Hablamos? Parlem? Aquesta és la crida que un moviment ciutadà, organitzat a través de xarxes socials, vol fer sentir aquest dissabte des de les places dels ajuntaments de tot Espanya. A L'H, les pancartes amb aquest missatge són visibles des de diferents punts i l'alcaldessa ha fet palès el seu suport a la mobilització, al temps que ha llençat una proposta perquè Puigdemont i Rajoy obrin el diàleg: restituir l'Estatut del 2006 com a punt de partida. 

Pancartes blanques demanant diàleg són visibles a diferents punts de la ciutat, seguint la crida realitzada pel moviment ciutadà batejat amb el nom de ¿Hablamos?. Aquesta iniciativa ciutadana s'ha donat a conèixer a través de les xarxes socials i té com a objectiu instar els governs autonòmic i estatal a dialogar per resoldre el conflicte institucional entre Catalunya i Espanya agreujat arran dels fets de l'1 d'octubre.

La plataforma, que no es vincula a cap partit polític, ha convocat, a més, un seguit de concentracions a les portes dels ajuntaments de tot Espanya per al pròxim dissabte a les 12 del migdia i conviden als ciutadans a substituir les estelades i les banderes espanyoles per llençols blancs, com a símbol d'unitat.

A través dels perfils de Twitter @hablamos70 i @hablemosparlem i de la pàgina de Facebook @unpaismejorquesusgobernantes, s'està movilitzant la ciutadania amb el següent missatge: "És l'hora de dir que aquest país és millor que els seus governants". Al mateix temps han posat en circulació un manifest on es diu que "és hora de mostrar als polítics que governen que han estat incapaços i irresponsables i que existeix una altra manera de fer les coses. Sense blocs ni bloquejos hem d'apostar per la via del diàleg, pel respecte i l'entesa".

El text també argumenta que "hem de fer un pas endavant tota la ciutadania i sortir el pròxim dissabte, amb roba blanca o llaços i cartells blancs per mostrar que no volem que se'ns utilitzi, que se'ns enfrontin, que ens menteixin" i que "hem de dir basta ja a aquesta espiral, frenar, seure'ns i pensar el nostre país".

I en aquest context, un grup de professionals de l'àmbit de la mediació han obert el web peticiomediacio.com per demanar que s'obri amb urgència un procés de negociació o de mediació entre els governs català i espanyol.

Han publicat un manifest en català, castellà i altres idiomes per tal de reclamar que no hi hagi més episodis de violència, que es redueixi la tensió i perquè s'obrin espais de diàleg. El manifest és obert al conjunt de la ciutadania i, de moment, compta amb més de 300 adhesions.

Emma de la Haba, tècnica comunitària i mediadora, ha assenyalat que "sempre hi ha una oportunitat per al diàleg, fins i tot en les situacions més tenses".

L'alcaldessa Núria Marín llença una proposta de partida per obrir el diàleg

Núria Marín, que a través de twitter ha donat suport a la convocatòria de concentració feta pel moviment Hablamos/parlem? per a demà a les 12h, a través d'un article d'opinió publicat a la Vanguardia aquest divendres reivindica el paper dels alcaldes i de les ciutats en la lluita pel diàleg i pels acords que pacifiquin conflictes polítics com el que enfronta Catalunya/Espanya.

Segons explica "és l’hora que els alcaldes ens mirem als ulls i aparquem la discussió sobre qui té raó. Els alcaldes som els qui hem d’iniciar el camí de la conciliació i posar en relleu el que ens uneix per sobre d’allò que ens separa. Després del conflicte arriba el moment de la política, i no hi ha millor manera que començar la política, que significa diàleg i acord, des de les ciutats".

L'alcaldessa a més fa un pas endavant aportant una proposta per obrir el diàleg: restituir l'estatut del 2006 com a punt de partida per arribar a un acord que s'acabi refrendant a les urnes.

"Exigeixo grans gestos a tots dos. D’una banda, aturar la declaració unilateral d’independència i, de l’altra, la no aplicació de l’article 155 per a la suspensió de l’autonomia. També exigeixo com a punt de partida de la taula de negociació la restitució de l’Estatut del 2006, aprovat pel Parlament de Catalunya, el Congrés dels Diputats i els ciutadans catalans en referèndum. Així mateix, restituir els acords assolits aleshores sobre competències, finançament i infraestructures. Aquest ha de ser el punt de partida per a un futur acord que haurà de ser votat a les urnes."

Es hora de que aparquemos la discusión sobre quién tiene razón e iniciar el diálogo y el acuerdo. Ustedes que pueden hablen!!!! #Parlem https://t.co/9GcR911Qov

- Núria Marín (@nuriamarinlh) 6 de octubre de 2017 

Concentració convocada per SCC

L'associació Societat Civil Catalana espera congregar més de 200.000 persones aquest diumenge al centre de Barcelona, en una concentració sota el lema 'Prou! Recuperem el seny' i que té com a finalitat reclamar diàleg polític, però sense saltar-se el marc legal de la Constitució. L'acte ja compta amb el suport de C's i PP i Societat Civil Catalana també espera la presència de molts militants i simpatitzants socialistes de L'Hospitalet.

L'acte clourà amb la lectura d'un manifest a càrrec del Premi Nobel de Literatura, Mario Vargas Llosa, i de l'ex ministre socialista, Josep Borrell. Xavier Marín, membre de L'Hospitalet de Societat Civil Catalana, ha indicat que "volem deixar clar que hi ha milions de catalans que volen continuar sent ciutadans espanyols"

" />');