LH Digital - Versió per a imprimir

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 20. 01. 2016

La conferència de Núria Marín en 10 punts

L'alcaldessa ha parlat de les directrius estratègiques del mandat per a L'H

L'alcaldessa, Núria Marín, ha pronunciat la conferència anual sobre projectes estratègics per a L'Hospitalet al vestíbul de l'estació Fira de la línia 9, que s'obrirà molt aviat. A banda de les accions per expropiar pisos buits dels bancs, aquests són els 10 punts destacats de les apostes de futur de la ciutat.

  1. Recursos municipals per a professors auxiliars de conversa en angles. L'alcaldessa ha avançat que el pròxim curs l'Ajuntament pagarà professors de conversa per a tots els grups de 4t d'ESO. "Volem avançar decididament per fer de L'Hospitalet una ciutat trilingüe. Aquest és una aposta estratègica de les polítiques educatives del Govern municipal durant el mandat", ha dit.
  2. Els consells de districte dissenyaran plans de transformació del barris. L'alcaldessa ha anunciat que proposarà als consells de districte l'inici d'un procés participatiu per elaborar i pactar quin és el barri que somien per al 2025. Núria Marín s'ha referit a això com un "L'H on dels barris".
  3. Trenta milions en vuit anys per al Districte Cultural. Núria Marín ha explicat que ha presentat a la unió Europea el projecte del Districte Cultural com a estratègia urbana de desenvolupament. El projecte en qüestió preveu una inversió de 30 milions d'euros finançat a parts iguals entre Europa i l'Ajuntament en els propers 8 anys. Si Europa no aporta la seva part, l'Ajuntament assumirà el projecte en la seva totalitat.
  4. L'antic edifici dels jutjats acollià un centre educatiu de formació online. Fa un parell de mesos l'Ajuntament va obrir un concurs per crear un centre de formació onlines als cantics jutjats. Núria Marín ha anunciat que s'ha presentat una única proposta conjunta de l'editorial Planeta i la Universitat de Barcelona per a tirar endavant un projecte educatiu a l'antic edifici dels jutjats, al carrer Josep Tarradelles, que suposa també la rehabilitació de l'immoble. A finals de febrer es decidirà si s'atorga el projecte a aquests candidats.
  5. S'obre la línia 9 del metro. La mobilitat i les infraestructures ha estat una de les principals reivindicacions del discurs de l'alcaldessa. Precisament, Núria Marín, ha triat el vestíbul de l'estació Fira de la línia 9 per a fer la conferència, una de les estacions que entrarà en funcionament un dies abans de Mobile World Congress, a finals de febrer i unirà la zona universitària amb l'aeroport del Prat.
  6. Metro regional. L'alcaldessa ha manifestat que no n'hi ha prou amb la línia 9 i que es necessari convertir la xarxa de Rodalies en un veritable metro regional i que això passa pel soterrament de les vies.
  7. Un nou hotel s'interessa per instal•lar-se a la zona nord de la ciutat. Tal i com ja ha comentat Núria Marín en diverses ocasions, L'H està obert a acollir més hotels, al Districte Econòmic i a la zona nord. Precisament la setmana passada EasyHotel va anunciar que obriria un establiment a la Granvia. Marín ha anunciat que una altra cadena hotelera s'ha interessat per establir-se a la carretera de Collblanc.
  8. Model L'H de redistribució de la riquesa. L'alcaldessa ha mostrat la voluntat del consistori de continuar aplicant el model L'Hospitalet, el de la redistribució de la riquesa, amb l'objectiu de garantir drets bàsics com l'alimentació, l'energia i l'habitatge, especialment entre els col•lectius més vulnerables: infants i gent gran.
  9. Sistema educatiu més eficaç. Núria Marín ha fet una crida a un pacte de país per garantir una bona preparació que faci que els joves no hagin de marxar del país, que tinguin més oportunitat d'inserció i que aposti per la igualtat d'oportunitats.
  10. Crida a les administracions per treballar per la defensa de l'estat del benestar. L'alcaldessa ha tancat la conferència fent una crida al Govern de la Generalitat i al futur govern d'Espanya perquè defensin el perdut estat del benestar. "Des d'aquesta tribuna reitero el meu compromís per la reactivació econòmica, per la defensa d'un sistema de salut públic de qualitat i universal". També ha afegit que reitera el seu compromís per construir una ciutat des de la suma, el diàleg i la concertació.