LH Digital - Versió per a imprimir
  • Llegeix a l'estiu i diverteix-te

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 08. 08. 2007

Llegeix a l'estiu i diverteix-te

Consells pràctics per introduir a la lectura als mes menuts

L'estiu és una bon època per incentivar la lectura dels mes petits ja que l'ambient relaxat i distès de les vacances permet dedicar més temps als llibres de forma espontànea. Compartir la lectura amb els menuts, també és una forma de motivar-los i establir vincles entre pares i fills.

Alguns consells de lectura per a nens de 0 a 3anys:

- És important establir un hàbit de lectura des de ben petits, ja sigui abans d'anar a dormir, desprès de berenar etc.

- Abraça´l i llegeix-li un conte en veu alta, poc a poc, fent diferents veus i entonacions. També pots recitar-li poesies i cançons de la tradició oral.

- A les biblioteques públiques tenen llibres per a petits lectors, que són àlbums només d'il·lustracions. Amb ells pots jugar a identificar objectes o personatges coneguts.

- Llegeix-li contes de fades, tradicionals o més moderns, sobre la vida diària i segueix amb el dit la renglera del llibre que li llegeixes.

- Relacionales imatges dels llibres amb les de la vida quatidiana.

- Posa llibres infantils al seu abast, deixa que els toqui, mossegui i jugui amb ells.

- Parla i juga amb ell a partir de les històries llegides.

- Torna-li a llegir el mateix llibre totes les vegades que ho demani.

Alguns consells de lectura per a nens de 3 a 6 anys:

- Ofereix-li narracions mes llargues, com ara aventures de por, contes sobre la vida diària. Les històries els ajudaràn a comprendre les seves por.

- Anima'l a que endevini que passarà desprès del final del conte o que inventi finals alternatius

- Llegiu junts una plana cadascú o convida'l a que t'expliqui els seus contes preferits.

- Porta'l d'excursió a una llibreria amb una bona secció infantil. També el pots portar al a biblioteca pública més propera I donar-li la oportunitat de parlar a soles amb els bibliotecaris sobre els seus gustos lectors.

- Llegeix amb ell receptes, cartells publicitaris, titulars dels diaris, instruccions d'electrodomèstics, paquets de menjar, etc.

- És important no convertir mai la lectur en un càstig. Evita renyar-lo si no llegeix ràpid o si no vocalitza bé, tampoc no li facis repetir una paraula que no ha pronunciat correctament, no l'interroguis sobre les idees principals i no l'obliguis a acabar una història si no li ve de gust.

- Regala-li llibres de tant en tant I fes-li pensar en els llibres quan ell hagi de fer un regal a un amic o familiar.

- Tingues a casa diversos tipus de lectura: llibres, revistes, periòdics i organitza amb el teu fill la teva biblioteca particular.

- Llegeix, el teu fill copiarà el teu exemple.

Les biblioteques són obertes durant tot l'estiu. Podeu consultar aquesta mateixa guia de consells de lectura així com els horaris de les biblioteques públiques de la ciutat a la pàgina web.biblioteques de la ciutat

Canal-h.net 08/08/07