L’Ajuntament de L’H i la Generalitat de Catalunya han homenatjat nou veïns i veïnes de L’H,nascuts l’any 1915 i que aquest any celebren els 100 anys. Es tracta de vuit dones i un home. A la ciutat, més del 14% de la població és més gran de 70 anys.

Les persones homenatjades han estat acompanyades per familiars i amics L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha explicat que és un dels actes més entranyables que s’organitzen. “Molts dels homenatjats han nascut fora de Catalunya i han format una família a L’Hospitalet. Han passat guerres i postguerres i després de molts anys de treball i esforç és el moment de fer-los un merescut homenatge”. Ha afegit que “és sorprenent la vitalitat que tenen i reconforta veure que els darrers anys de la seva vida, els viuen amb felicitat”.

A L’Hospitalet, segons el cens, a final del 2014 hi havia a més de 38.000 persones majors de 70 anys, la qual cosa representa un 14,8 % . L’Ajuntament ha lliurat a les persones homenatjades una placa commemorativa i un ram de flors, i el representant del Departament de Benestar Social i Família, la Medalla Centenària de la Generalitat.

A l’acte, hi ha assistit el responsable de l’Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat, Agustí Vila, que ha explicat que la medalla que s’entrega “ vol ser un reconeixement a un esforç perquè el país que tenim és gràcies a ells”.

Vila ha assegurat que després del Japó, Catalunya és el país amb la longevitat més alta del món, en proporció amb els habitants. Actualment, a Catalunya hi ha més de 2.800 persones més grans de 100 anys. Això vol dir, “que a banda de la genètica s’estan fent bones polítiques d’envelliment actiu de la població”, diu.

Entre els homenatjats, la Rosario Ramia, que va néixer a Terol, viu a Collblanc des de l’any 1940 i va ser directora d’una escola. El José Rodríguez, que va viure la Guerra Civil en els dos bàndols i viu al Torrent Gornal; o la Feliciana Feli que és de Càceres i viu a L’Hospitalet des de fa més de 50 anys. Aquest any, també s’ha sumat a la celebració com a convidada especial Pietat Quiroga , veïna del barri de Can Serra, de 104 anys.

L’acte ha finalitzat amb l’actuació de la Coral de la Gent Gran de la Torrassa.