Aula L'H Resum d'estiu (3) Reproduir video

10-08-2022 Aula L'H Resum d'estiu (3)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 07-08-2022

  07-08-2022

  Veïns - Programa especial monogràfic sobre la "Història de la migració a L'H"

  Documental de l'historiador Quim Solias

 • Video: 06-08-2022

  06-08-2022

  Veïns Resum Estiu (4)

 • Video: 03-08-2022

  03-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (2)

 • Video: 30-07-2022

  30-07-2022

  Veïns Resum Estiu (2)

 • Video: 26-07-2022

  26-07-2022

  Veïns Resum Estiu (1)

 • Video: 22/07/2022

  22/07/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, investigadora grup BIOCOM-UPC

María Vicente inicia el campionat d'Europa sense pressió

La temporada de l'hospitalenca ha estat marcada per una lesió al quàdriceps

Pessics de Ciència abordarà la crisi climàtica a partir del setembre

Ofereix un cicle d'activitats sobre els desafiaments climàtics i a la crisi energètica

L'Escola de Vida amplia la seva oferta formativa amb nivells més avançats de català i castellà

Els dies 5, 6 i 7 de setembre s'obren les inscripcions per al curs 2022/2023

El juvenil de la Unificación Bellvite, en marxa

El conjunt de Quim Ruiz prepara la nova temporada, enguany a la Lliga Nacional

Les biblioteques obren a la tarda durant l'agost

Tecla Sala i La Bòbila amenitzen la calor amb diferents exposicions

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 29. 05. 2013

La Generalitat assigna escola concertada a 20 alumnes que havien demanat pública

El 92% de les famílies obtenen plaça en la primera opció

Un cop acabat el procés de preinscripció escolar, el 92% podrà anar a l’escola de la primera opció en P3 però 20 alumnes de Santa Eulàlia han estat adscrits per la Generalitat a una escola concertada, mentre que l’Escola Frederic Mistral s’ha quedat sense una línia i el Paco Candel reclama un altre mòdul per acollir dues línies més.

Segons que ha explicat el tinent d’alcalde d’Educació, Lluís Esteve, “el 92% de les sol·licituds escolars per al curs 2013-2014 ha tingut plaça en la primera opció de P3 que havien sol·licitat les famílies. La Generalitat ha accedit a ampliar línies al Paco Candel però no al Frederic Mistral. I ha succeït un fet greu, la Generalitat ha derivat els alumnes sense plaça a una escola concertada que no havia omplert les seves places, en comptes d’adscriure’ls a una escola pública”.

Fins ara, la ciutat comptava amb 275 places de P3 i la Generalitat les va reduït a 225. L’Ajuntament va reclamar més oferta en funció del padró i després de conèixer la preinscripció, la Generalitat només ha accedit augmentar les places a 250 a l’escola pública.

Queden 25 alumnes que han estat derivats a escoles concertades, alguns a Bellvitge però la major part a Santa Eulàlia, 20 alumnes que han estat adscrits a l’escola Casal dels Àngels, mentre que s’ha tancat una línia de P3 a una escola pública del mateix barri, el Frederic Mistral. Al mateix temps, l’Escola Paco Candel, que imparteix classes en un barracots prefabricats, ha guanyat dues línies de P3 però per poder acollir-les haurà de fer servir els espais que ara ocupen el menjador, la biblioteca i la sala de piscomotricitat.

Els casos del Frederic Mistral i del Paco Candel van arribar al Ple municipal en la sessió de mes de maig. Una moció del PSC i d’ICV-EUiA insta a la Generalitat a reobrir el segon grup de P3 a l’Escola Frederic Mistral i a instal·lar un nou mòdul a l’Escola Paco Candel. La moció es va aprovar amb els vots favorables de PP i PxC, i el vot en contra de CiU.

Davant el plenari van intervenir les AMPA d’aquests dos centres educatius. Núria Muñoz, del Paco Candel, va exposar la preocupació de les famílies per la situació de l’escola pública. “La falta d’espai dificulta i soscava el projecte educatiu del centre. La cooperació entre l’escola, les famílies i el barri és bàsica per a la qualitat educativa i ara perdem espais que també acullen les assemblees de l’AMPA, classes de català i altres activitats”. Muñoz va recordar que la crisi ha deixat fora la construcció de nous edificis per a les escoles, com el del Paco Candel.

Per la seva part, Cristobal Ortega, del Frederic Mistral, va reclamar també la reforma pendent de l’edifici del Frederic Mistral que no estat adaptat i presenta problemes per alumnes amb problemes de mobilitat, com ja s’ha donat un cas. Ortega va manifestar que “l’ensenyament públic és menystingut per la Generalitat, cal mantenir la línia de P3 que han eliminat, una escola no pot ser referent sense una oferta de places estable, mentre l’escola privada manté privilegis”.

L’Ajuntament està orientant les famílies perquè facin les reclamacions pertinents sobre les places que els han estat atorgades. “Ningú que hagi demanat una escola pública se’l pot obligar a anar a una concertada i a pagar una quota per les hores complementàries. Tenen dret a fer una reclamació. Si les famílies continuen reclamant una escola pública, crec que la Generalitat hauria d’obrir el segon grup del Frederic Mistral”.

Un altre cas és la secundària. La Generalitat va retirar 4 gups de primera d’ESO. La preinscripció ha justificat aquesta retirada per baixa natalitat de l’any 2001. Esteve creu que aquestes aules “es recuperaran els pròxims cursos per augment de la natalitat en els anys següents”. A l’Institut Margarida Xirgu s’ha eliminat un grup de segon de batxillerat perquè han assegurat que hi hauria repetidors que no passarien a de primer.