L'Informatiu 25-05-2020 Reproduir video

L'Informatiu 25-05-2020

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 25-05-2020

  25-05-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Juan Carlos González, president Assoc, Educativa Nou Quitxalles

 • Video:

  L'Informatiu 25-05-2020

 • Video: 23-05-2020

  23-05-2020

  Resum de L'Informatiu del 18 al 22 de maig

 • Video: 22-05-2020

  22-05-2020

  L'Informatiu 22-05-2020

 • Video:

  Entrevista de L'Informatiu - Norma Véliz Torresano, Xarxa Economia Solidària de L'H

 • Video:

  Entrevista de L'Informatiu - Laura Aranda, de la Xarxa Groga de L'H

L'Associació Educativa Nou Quitxalles atén a més de 300 infants durant la crisis de la Covid 19

L'entitat del barri de Bellvitge treballa amb nens i nenes en risc d'exclusió social

Les terrasses de L'H obren al 50 per cent amb l'arribada de la fase 1

Els propietaris demanen més espai i menys impostos

CCOO denuncia endarreriments en els pagaments dels ERTO

En alguns casos, els treballadors no han cobrat des del març

Paula Crespi recupera l'estat de forma al CAR de Sant Cugat

La waterpolista hospitalenca confia en la celebració dels Jocs Olímpics

Les biblioteques ofereixen la possibilitat de gaudir de 'Lectures per telèfon'

Per fomentar la literatura i fer acompanyament social

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 25. 04. 2013

El Centre de Normalització Lingüística organitza el segon Concurs d'Scrabble

El 8 de juny a la Torre Barrina

Jugar i aprendre. Aquest és l’objectiu de l’Scrabble. Després de l’èxit de la primera edició celebrada l’any passat, el CNL de L’Hospitalet organitza el segon concurs. Serà per parelles i esperen doblar les 23 d’ara fa un any. Les inscripcions del 6 al 31 de maig al CNL i a les biblioteques de la ciutat.

L’Scrabble ja no és una moda. És quelcom més i cada cop hi ha més gent que s’hi apunta per aprendre català jugant o simplement passar-s’ho bé en cas que ja dominin la llengua catalana. L’Scrabble és un joc de taula on cada jugador intenta guanyar els seus punts amb la construcció de paraules en català. El tauler fa 15X15 caselles.

El Centre de Normalització Lingüística de L’Hospitalet organitza la segona edició del Concurs d’Scrabble amb la intenció de superar àmpliament les 23 parelles de l’any passat. El concurs tindrà lloc el 8 de juny.

Es tracta de gaudir del català d’una manera diferent. La directora del CNL Alba Conesa, ha dit que “ les parelles que ja vinguin formades es mantindran i a les persones que vinguin soles els hi buscarem una parella adient al seu nivell de català. Aprendre jugant, és aquest el nostre objectiu”.

Conesa ha indicat que “a l’Scrabble destaca la riquesa del vocabulari però també l’estratègia com a joc que és. Està adreçat a tots els públics i hi ha formats dirigits als més petits”.

Conesa ha afegit que “volem potenciar la competència lingüística, afavorir l’aprenentatge de les normes ortogràfiques, incrementar el vocabulari, manifestar una actitud receptiva en la pròpia capacitat d’aprenentatge i ús del català i integrar els diferents col•lectius amb els qual treballem al CNL de la ciutat”.

Les inscripcions aniran del 6 al 31de maig. Es poden fer de manera presencial en el CNL, en el carrer Mare de Déu de la Mercè,20, a través del web del CNL de L’Hospitalet i a les biblioteques de la ciutat.

La vicepresidenta del Club d’Scrabble de L’Hospitalet, Glòria Garrido, ha destacat com “els alumnes veuen l’Scrabble com una activitat interessant perquè és una altra manera lúdica de practicar el català. De vegades no parlem català i el joc serveix per a la derivació dels verbs”.

El concurs constarà de rondes de partides on les parelles canvien de manera aleatòria però donant sempre opcions a les persones menys acostumades al joc. D’aquesta forma es dona l’oportunitat a qui és menys expert a què pugui obtenir algun premi.

Prova de l’èxit del joc és que el Club d’Scrabble de L’Hospitalet també ha organitzat pel 15 de juny el seu primer concurs a la Biblioteca Tecla Sala. En aquest cas el joc és individual i els interessats es poden apuntar fins els mateix dia del concurs. És obert a tothom independentment del nivell de català.

L’Scrabble va néixer els anys 30 del segle XX a Nova York de la mà de l’arquitecte Alfred Mosher Butts, que el va crear com una variant d’un joc de paraules prèviament inventat per ell. El nou joc ja tenia l’actual taulell i semblava uns mots encreuats.

Si voleu practicar aquest joc, us podeu adreçar els dijous de 19h a 20.30h a la seu del Centre de Normalització Lingüística; els dissabtes de 17h a 20.30h a la Biblioteca Tecla Sala i també a les biblioteques de la Bòbila i de Bellvitge.