Entrevista de L'Informatiu - Pepe Reina, president de l'Assoc. de Comerciants de Collblanc Reproduir video

20-02-2020 Entrevista de L'Informatiu - Pepe Reina, president de l'Assoc. de Comerciants de Collblanc

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 20-02-2020

  20-02-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Pepe Reina, president de l'Assoc. de Comerciants de Collblanc

 • Video: 19-02-2020

  19-02-2020

  Aula L'H 19 de febrer - Dones i ciència. Amb Ariadna Gutiérrez i Elena Redondo

 • Video: 19-02-2020

  19-02-2020

  En Primera Persona - L'esclerosi múltiple. Esport i igualtat per a les persones afectades

 • Video: 19-02-2020

  19-02-2020

  Clip Aula L'H 19 de febrer - Dones de ciència. Jane Goodall

 • Video: 19-02-2020

  19-02-2020

  Clip Aula L'H 19 de febrer - A fons. Jornades STEMaLH

 • Video: 18-02-2020

  18-02-2020

  Veïns - "No Somos Invisibles" i la Societat Ocellaire de Bellvitge

  I els Centres Oberts Annapurna, Tres Tresors i l'Espai Jove Sidecar

L'H incrementa un 8% la recollida selectiva de residus

Es reforça el servei de recollida als contenidors de paper i d'envasos

El cooperativisme aplicat als mitjans de comunicació

El cicle cultural COOP acull una jornada per analitzar experiències

Una exposició analitza la imatge monumental de Franco

La Tecla Sala proposa un recorregut per la història a partir de les estàtues eqüestres del dictador

Movi és el nou nom del servei de bicicletes Mobike que opera a L'H

Arran de la compra per part d'Idri BK de part del negoci a Espanya de l'empresa xinesa

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 20. 11. 2012

Els esplais de L'H celebren el Dia Internacional dels Drets dels Nens

Amb un munt d'activitats per a la canalla

Els esplais de L’Hospitalet celebren aquesta setmana el Dia internacional dels Drets dels Infants que se celebra el 20 de novembre. Els diferents tallers que fan durant l’any s’adapten aquests dies als drets infantils per tal que els nens aprenguin jugant quins són els seus drets fonamentals. 

Els esplais Xixell i Ítaca-Els Vents faran activitats tota la setmana. L’Esplai Sanfeliu farà, el dia 20, totes les seves activitats a la plaça de les Comunitats.

Història dels drets

L’any 1948, la recent fundada Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans, un document que de forma implícita reconeixia els drets dels nens. El 1959, l’Assemblea General de la ONU, conscient de la importància que calia donar a la normativa infantil va aprovar la Declaració dels Drets dels Nens, que a través de 10 principis explicitava els drets contemplats a la Declaració del 1948.

Es va haver d’esperar fins el 1989 perquè aparegués la Convenció sobre els Drets dels Nens. Gairebé tots els països del món l’han ratificat.

Quatre principis fonamentals

- Els nens no han de patir discriminació.
- L’interès del nen ha de ser el més important
- El dret dels nens a la supervivència i el desenvolupament
- S’ha de prendre en consideració les opinions dels infants en els temes que els afecten.

Activitats dels esplais el 20-N

Sota aquestes premisses els esplais de L’Hospitalet reten el seu particular homenatge als nens de la ciutat amb tallers, esport, joc, xocolatades i ball. Tot plegat amb la intenció que els nens i joves aprenguin a conèixer els seus drets fonamentals.

Cada esplai fa les seves activitats particulars però cadascun personalitza les seves activitats quotidianes adaptant-les al Dia Internacional dels Drets dels Nens. L’Esplai Xixell amplia a tota la setmana l’homenatge a la canalla a través dels seus tallers que estan enfocats en la seva totalitat al Dret a la no Discriminació Física i Psíquica de l’Infant.

Els tallers de cuina, teatre i plàstica els faran els nens, de 3 a 12 anys, amb els ulls tapats i amb impediments que els permetin posar-se a la pell d’un nen discapacitat.

Albert Bascuñana, coordinador de l’Esplai Xixell, creu que “els nens han de conèixer, encara que sigui jugant, els seus drets fonamentals. Els posem exemples pràctics perquè entenguin millor el que sent un nen discriminat per la seva discapacitat física o psíquica”.

L'Esplai Ítaca- Els Vents porta força dies preparant els actes que es perllongaran tota la setmana. Cada dia els joves de l'esplai treballaran sobre un Dret dels Nens diferent. Divendres, els més menuts partciparan en un cine fòrum de dibuixos animats.

Felipe Campos, màxim responsable de l'Esplai Ítaca-Els Vents, ha dit que "és bo que la canallla conegui des de ben petits els seus drets i a través del cinema els podran conèixer". Els més grans, a partir dels 12 anys, participaran en un cine fòrum de denúncia per conèixer la realitat de molts nens arreu del món.

Campos ha destacat que "aquesta setmana estem intentant conscienciar dels drets dels infants als pares i als nens a través de l'Esplai Familiar i recordar que el dia 1 de desembre el parc de la Torrassa, acollirà un seguit d'activitats sobre els recursos que hi ha disponibles per als nens impulsat per l'Àrea d'Infància de l'Ajuntament".

Cada any l'Ajuntament fa un seguit d'actes lúdics i festius adreçada a nens de totes les edats. Pel matí es fan tallers de maquillatge, esports, jocs tradicionals o futbolí. Per la tarda, les activitats s'adreçen als joves amb ball, micro obert i DJ'S.

L’Esplai Sanfeliu concentra els seus actes la diada del 20 de novembre. A partir de quarts de sis de la tarda, faran totes les activitats al carrer, a la plaça de les Comunitats.

De quarts de sis a quarts de set, s’habilitarà un espai de joc per als més petits, es penjaran pancartes, es dibuixarà un camp de futbol per reivindicar que els nens puguin jugar al carrer, es reservarà una zona de ball i un espai de debat per als joves. Serà a quarts de set quan els joves de 15 anys llegiran un manifest defensant els drets dels nens. A les set, una xocolatada festiva per a tothom tancarà l’homenatge de l’esplai Sanfeliu al Dia Internacional dels Drets dels Nens.

La responsable del grup de joves d l’Esplai Sanfeliu, Silvia Fernández, ha dit que” portem tota la setmana preparant els actes del dia 20. L’objectiu de la nostra jornada és aconseguir que s’escolti la veu dels nens perquè tenen moltes coses a dir”.