L'entrevista de L'informatiu - Teresa Canturri, de la Companyia General de Fotos Reproduir video

09-05-2019 L'entrevista de L'informatiu - Teresa Canturri, de la Companyia General de Fotos

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 17-05-2019

  17-05-2019

  Batecs 17 maig - "Cantar en xinès" amb la banda de rock GAS

  Una aproximació a la cultura xinesa

 • Video: 15-05-2019

  15-05-2019

  Aula L'H 15 de maig - Parlem de les Eleccions Municipals 2019 amb 4 estudiants de la ciutat

 • Video: 14-05-2019

  14-05-2019

  Veïns - L'entitat social ABD i la Creu Roja de L'Hospitalet

  I l'associació L'H CL'Hàssic hospitalenses de cotxes d'època

 • Video: 10-05-2019

  10-05-2019

  Batecs 10 maig - "Superar nous reptes després de perdre la vista"

  Amb el periodista Javier Durán

 • Video: 09-05-2019

  09-05-2019

  L'entrevista de L'informatiu - Teresa Canturri, de la Companyia General de Fotos

 • Video: 08-05-2019

  08-05-2019

  Aula L'H 8 de maig - Estudiants de doctorat a l'Idibell

L'Hospi aconsegueix en l'últim sospir acabar la temporada en segona posició

Els riberencs empaten contra el Reus B (1-1) i obtenen el passi per a la Copa del Rei

El Centre d'Art Tecla Sala s'omple d'il•lusions òptiques amb ‘Guillotina'

La mostra de Lluís Hortalà es pot visitar fins el 21 de juliol

Izquierda en Positivo aposta per incloure zones residencials en el PDU Granvia-Llobregat

La formació del regidor no adscrit, Rafa Jiménez, es reivindica com "l'esquerra no nacionalista"

ERC vol preservar la zona de Cal Trabal

El partit nacionalista proposa crear un parc urbà i mantenir la zona agrícola

Marín referma el compromís de posar en marxa quatre nous casals per a gent gran

També recorda que hi ha projectades tres noves residències

L'Hospi vol el títol de lliga

Necessita millorar el resultat que faci la UE Llagostera

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 20. 11. 2012

Els esplais de L'H celebren el Dia Internacional dels Drets dels Nens

Amb un munt d'activitats per a la canalla

Els esplais de L’Hospitalet celebren aquesta setmana el Dia internacional dels Drets dels Infants que se celebra el 20 de novembre. Els diferents tallers que fan durant l’any s’adapten aquests dies als drets infantils per tal que els nens aprenguin jugant quins són els seus drets fonamentals. 

Els esplais Xixell i Ítaca-Els Vents faran activitats tota la setmana. L’Esplai Sanfeliu farà, el dia 20, totes les seves activitats a la plaça de les Comunitats.

Història dels drets

L’any 1948, la recent fundada Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans, un document que de forma implícita reconeixia els drets dels nens. El 1959, l’Assemblea General de la ONU, conscient de la importància que calia donar a la normativa infantil va aprovar la Declaració dels Drets dels Nens, que a través de 10 principis explicitava els drets contemplats a la Declaració del 1948.

Es va haver d’esperar fins el 1989 perquè aparegués la Convenció sobre els Drets dels Nens. Gairebé tots els països del món l’han ratificat.

Quatre principis fonamentals

- Els nens no han de patir discriminació.
- L’interès del nen ha de ser el més important
- El dret dels nens a la supervivència i el desenvolupament
- S’ha de prendre en consideració les opinions dels infants en els temes que els afecten.

Activitats dels esplais el 20-N

Sota aquestes premisses els esplais de L’Hospitalet reten el seu particular homenatge als nens de la ciutat amb tallers, esport, joc, xocolatades i ball. Tot plegat amb la intenció que els nens i joves aprenguin a conèixer els seus drets fonamentals.

Cada esplai fa les seves activitats particulars però cadascun personalitza les seves activitats quotidianes adaptant-les al Dia Internacional dels Drets dels Nens. L’Esplai Xixell amplia a tota la setmana l’homenatge a la canalla a través dels seus tallers que estan enfocats en la seva totalitat al Dret a la no Discriminació Física i Psíquica de l’Infant.

Els tallers de cuina, teatre i plàstica els faran els nens, de 3 a 12 anys, amb els ulls tapats i amb impediments que els permetin posar-se a la pell d’un nen discapacitat.

Albert Bascuñana, coordinador de l’Esplai Xixell, creu que “els nens han de conèixer, encara que sigui jugant, els seus drets fonamentals. Els posem exemples pràctics perquè entenguin millor el que sent un nen discriminat per la seva discapacitat física o psíquica”.

L'Esplai Ítaca- Els Vents porta força dies preparant els actes que es perllongaran tota la setmana. Cada dia els joves de l'esplai treballaran sobre un Dret dels Nens diferent. Divendres, els més menuts partciparan en un cine fòrum de dibuixos animats.

Felipe Campos, màxim responsable de l'Esplai Ítaca-Els Vents, ha dit que "és bo que la canallla conegui des de ben petits els seus drets i a través del cinema els podran conèixer". Els més grans, a partir dels 12 anys, participaran en un cine fòrum de denúncia per conèixer la realitat de molts nens arreu del món.

Campos ha destacat que "aquesta setmana estem intentant conscienciar dels drets dels infants als pares i als nens a través de l'Esplai Familiar i recordar que el dia 1 de desembre el parc de la Torrassa, acollirà un seguit d'activitats sobre els recursos que hi ha disponibles per als nens impulsat per l'Àrea d'Infància de l'Ajuntament".

Cada any l'Ajuntament fa un seguit d'actes lúdics i festius adreçada a nens de totes les edats. Pel matí es fan tallers de maquillatge, esports, jocs tradicionals o futbolí. Per la tarda, les activitats s'adreçen als joves amb ball, micro obert i DJ'S.

L’Esplai Sanfeliu concentra els seus actes la diada del 20 de novembre. A partir de quarts de sis de la tarda, faran totes les activitats al carrer, a la plaça de les Comunitats.

De quarts de sis a quarts de set, s’habilitarà un espai de joc per als més petits, es penjaran pancartes, es dibuixarà un camp de futbol per reivindicar que els nens puguin jugar al carrer, es reservarà una zona de ball i un espai de debat per als joves. Serà a quarts de set quan els joves de 15 anys llegiran un manifest defensant els drets dels nens. A les set, una xocolatada festiva per a tothom tancarà l’homenatge de l’esplai Sanfeliu al Dia Internacional dels Drets dels Nens.

La responsable del grup de joves d l’Esplai Sanfeliu, Silvia Fernández, ha dit que” portem tota la setmana preparant els actes del dia 20. L’objectiu de la nostra jornada és aconseguir que s’escolti la veu dels nens perquè tenen moltes coses a dir”.