Entrevista de L'Informatiu - Ricard Mesia, director de Recerca de l'ICO Reproduir video

23-09-2021 Entrevista de L'Informatiu - Ricard Mesia, director de Recerca de l'ICO

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23-09-2021

  23-09-2021

  Entrevista de L'Informatiu - Ricard Mesia, director de Recerca de l'ICO

 • Video: 23-09-2021

  23-09-2021

  L'Informatiu - 23-09-2021

 • Video: 22-09-2021

  22-09-2021

  Clip Aula L'H 22 de setembre - De Barri en Barri. Sant Josep

 • Video: 22-09-2021

  22-09-2021

  Aula L'H 22 de setembre - Martí Canet i Helena Tejero. Dues de les millors notes de selectivitat a L'H

 • Video: 22-09-2021

  22-09-2021

  Entrevista de L'Informatiu - Laura García Manota, regidora d'Igualtat

 • Video: 22-09-2021

  22-09-2021

  L'Informatiu - 22-09-2021

Taller per créixer en família

Organitzat per l'Escola de Vida

Inspeccions policials conjuntes detecten irregularitats administratives i sanitàries

A sis establiments de la ciutat amb infraccions d'estrangeria i manca de permisos d'activitat

Detingut el conductor d'un patinet que va intentar apunyalar a un agent dels Mossos d'Esquadra

També va intentar agredir els agents amb dos gossos després que li requisessin el vehicle

S'impulsa la Declaració Mundial per la Recerca en Càncer

Entitats, institucions i líders de diferents àmbits s'hi han implicat

Treball i sacrifici. La recepta del Can Pi per a la nova temporada

Els quadribarrats competeixen a la 3a Catalana

 • En centre Baula compleix 25 anys

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 01. 06. 2009

En centre Baula compleix 25 anys

Dedicat a l'atenció precoç de l'infant

El centre Baula per al desenvolupament infantil i l'atenció precoç ha celebrat el 25è aniversari amb una jornada on s'ha parlat dels infants i les famílies en el segle XXI. L'alcadessa, Núria Marín, ha lliurat una placa commemorativa a la gerenta de l'entitat, Manuela Fernández.
Baula pertany a la xarxa pública de la Conselleria de Benestar i Família i atén qualsevol tipus de trastorn en el creixement i el desenvolupament dels nens entre 0 i 6 anys. Tracten des de trastorns lleus com ara problemes per dormir o desordres de l'alimentació fina a altres més greus com autisme o els problemes físics i psíquics causats per paràlisi cerebral. El servei és gratuït i els infants arriben derivats pels pediatres, les escoles bressol, els professors de preescolar i per iniciativa dels pares.

Manuela Fernández, gerenta de Baula, ha recordat els inicis de l'entitat, nascuda el novembre del 1983 amb cinc professionals que feien un treball multidisciplinar i que van atendre 50 infants. En aquests 25 anys el servei ha canviat molt, com ho ha fet la ciutat, ha ampliat serveis i ha aconseguit arribar a moltes més persones. Actualment hi treballen 22 professionals i l'any 2008 va atendre 800 infants i famílies.

  Fernández ha assenyalat algunes dates claus per a l'evolució de la ciutat com ara quan van establir un segon centre al carrer Campoamor, l'any 87, i el 2002 quan van obrir la seu central a l'avinguda del Carrilet. Ara, un dels reptes de futur és tenir un centre definitiu a la Florida (actualment ubicat al carrer de la Primavera) amb la qual cosa compten amb el suport de l'Ajuntament que els cedirà un local.

La gerenta de Baula ha manifestat sentir-se "orgullosa de treballa a i per a la ciutat, perquè hem participat en el seu desenvolupament". Manuela Fernández ha tingut paraules d'agraïment per als anteriors regidors de benestar social, Pilar Ferran i José Vicente Muñoz, pel suport que sempre van demostrar cap a l'entitat.

Per la seva banda, Dolors Fernández, tinenta d'alcalde de Benestar Social, ha destacat "la voluntat de treballar" demostrada en aquests 25 anys i la seva implicació amb la ciutat que ha qualitat de "magnifica" tot i les condicions de feina durant els primers anys van ser precàries. Fernández ha valorat la voluntat de Baula de treballar sempre en xarxa: amb els serveis socials, amb les escoles, amb els centres Crae, amb el sistema sanitari...

La tinenta d'alcalde ha afirmat que Baula és una entitat "que treballa molt, que treballa bé i que dóna un servei molt ben valorat per la ciutadania". Finalment, ha agraït que "hagin estat emprenedors i ambiciosos".

Núria Marín ha dit que la ciutat i Baula han recorregut un camí paral·lel d'evolució en aquests 25 anys de l'entitat i en els 30 d'ajuntaments democràtics. Com L'Hospitalet, ha dit l'alcaldessa, "teniu una història no exempta de dificultats però també amb alegries" i els ha "encoratjat a continuar el camí iniciat fa 25 anys".

  Canal-h.net 01/06/09