L'Informatiu - 26-05-2022 Reproduir video

26-05-2022 L'Informatiu - 26-05-2022

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 26/05/2022

  26/05/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Merche García, Síndica de Greuges de L'Hospitalet

 • Video: 25-05-2022

  25-05-2022

  Aula L'H 25 maig - 50 anys de l'Hospital Universitari de Bellvitge

 • Video: 23/05/2022

  23/05/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Felipe Campos, dtor gral AEItaca

 • Video: 20/05/2022

  20/05/2022

  L'Informatiu - 20-05-2022

 • Video: 20/05/2022

  20/05/2022

  Entrevista de L'Informatiu -Cristina Cerro, alumna CFGS Promoció Igualtat de Gènere

 • Video: 19/05/2022

  19/05/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Dr. Pol Andrés Benito, campanya "Elles contra l'ELA"

El Torneig Júnior se celebrarà del 16 al 18 de desembre

Tot i els esforços, ha estat impossible trobar dates abans d'acabar la temporada 2021/2022

Les obres de reforma de la plaça Espanyola començaran a mitjans de juny

El projecte reordenarà els usos de l'espai per millorar-hi la convivència i la mobilitat

Les famílies de l'Estel Can Bori recapten diners per a les teràpies amb gossos

Amb un concert, aquest diumenge, a favor dels nens amb una discapacitat intel·lectual

30è aniversari del Club de Dones Cegues de l'ONCE L'H

Un grup d'ajuda mútua per compartir experiències de vida

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 13. 01. 2022

La sisena onada de la Covid impacta en el nombre de donacions de sang

Fins el 15 de gener se celebra la Marató de donants amb el lema "Suma't a la Generació Donant"

Les donacions de sang s’han vist afectades directament per la sisena onada de la Covid, és per això que s’ha posat en marxa una nova Marató de Donants que amb el lema “Suma’t a la Generació Donant” vol aconseguir remuntar les donacions i animar a més persones a què vinguin a donar sang per primera vegada.

El repte de la marató és poder aconseguir 10.000 donacions fins al proper 15 de gener. La sisena onada de Covid està tenint molt impacte en les donacions de sang d’aquests últims dies. L’augment de contagis d’aquestes últimes setmanes ha provocat moltes anul•lacions de persones apuntades per donar sang. Aquest fet s’ha afegit a la baixada de donacions que hi sol haver durant les vacances de Nadal.

Per aquest motiu, calen més donacions per garantir els tractaments als hospitals i per tenir prou reserves de sang. Ara es disposen de 5.000 unitats de sang, la meitat del que seria normal.

La Marató de donació de sang de Catalunya va començar dissabte dia 8. Es podrà donar sang als principals hospitals catalans i a les més de 40 campanyes de donació organitzades arreu de tot Catalunya.

A L’Hospitalet, les donacions es poden realitzar a l’Hospital de Bellvitge i de forma puntual el dijous 13 de gener a Centre Cultual La Bòbila

Suma’t a la nova Generació Donant

La Generació Donant es caracteritza perquè no ve marcada per l’any de naixement. Totes les persones que vinguin a donar sang durant els dies de la Marató rebran una xapa distintiva del grup al que pertanyen dins de la Generació Donant.

 • Rookies. Persones que donen sang per primera vegada i s’estrenen com a donants.
 • Experts. Són persones que ja coneixen el procés de donació perquè sumen entre 5 i 25 donacions de sang o plasma
 • Masters. Donants que porten acumulades més de 25 donacions de sang o plasma.
 • Legend. Són les llegendes de la donació. Aquelles persones que han donat més de 50 vegades i a més, han animat a altres a venir.

Aquelles persones que no poden donar sang per algun motiu, però que estan implicades en la donació, també tenen una insígnia.

 • Altaveu. Persones que no poden donar sang, però animen a tot el seu entorn a donar sang i també ajuden a fer difusió de les campanyes de donació.
 • Futurs. Alumnes, estudiants, menors d’edat que encara no poden donar sang però tenen clar que als 18 anys vindran a donar sang.

Continua la Marató de Sang a Catalunya que s'esta fent amb la dificultat afegida del gran nombre de casos positius de Covid que s'estan registrant a casa nostra. Aquest fet dificulta que persones que voldrein donar ho puguin fer amb normalitat. A l'Entrevista de l'Informatiu hem parlat amb l'Enric Contreras, director assistencial del Banc de Sang que s'ha felicitat perquè "les donacions van bé malgrat tot. L'objectiu de la campanya és arribar a les 10.000 donacions però crec que ens quedarem amb unes 9.000".

Contreras ha recordat que "calen unes mil donacions diàries perquè la sang caduca i es necessita el degoteig per evitar que intervencions o tractaments complexos s'aturin. En aquesta campanya comptem amb influencers que ens ajuden a arribara la gent més jove. Cal un relleu generacional perquè la gent gran deixa de donar per edat i cal que els joves es facin donants habituals. Els hi parlem amb el seu idioma que és la forma d'arribar a consciencair-los".