Entrevista de L'Informatiu - Antoni García, portaveu grup municipal d'ERC Reproduir video

20/01/2021 Entrevista de L'Informatiu - Antoni García, portaveu grup municipal d'ERC

"Demanem a l'alcaldessa que dimiteixi, cal depurar totes les responsabilitats. No pot haver cap ombra de corrupció al consistori"

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 20-01-2020

  20-01-2020

  Aula L'H 20 desembre - Els efectes emocionals de la pandèmia en els infants. Parlem amb terapeutes de Baula

 • Video: 20/01/2021

  20/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Antoni García, portaveu grup municipal d'ERC

  "Demanem a l'alcaldessa que dimiteixi, cal depurar totes les responsabilitats. No pot haver cap ombra de corrupció al consistori"

 • Video: 20-01-2021

  20-01-2021

  L'Informatiu - 20-01-2021

 • Video: 19-01-2019

  19-01-2019

  Veïns - Dia Mundial de la Cultura Africana i Manuel Domínguez: 200 anys d'eleccions a L'H

  I l'Associació Cult. de Habla Hispana

 • Video: 19/01/2021

  19/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Miguel García, portaveu grup municipal Ciutadans

  "Cal consens polític i pensar més en els ciutadans"

 • Video: 19-01-2021

  19-01-2021

  L'Informatiu - 19-01-2021

Sumem reclama que les bicicletes compartides només puguin aparcar a la calçada

Demanen que es doni compliment a la resolució de la Síndica

El gimnàs Elite Top Team busca alternatives a les restriccions amb entrenaments al carrer

Les mesures actuals suposen el quart tancament dels gimnasos des de l'inici de la pandèmia

L'AECS L'H es manté a la part alta de la 3a Divisió de futsal

Els de Sanfeliu volen assolir la permanència el més aviat possible

Obert el termini per optar a les beques de creació musical de les Cases de la Música

Les bandes poden presentar les sol•licituds fins al 15 de febrer

Comencen els treballs de poda de l'arbrat viari

Les tasques de manteniment arribaran aquest any a prop de 12.000 arbres

 • Els darrers avenços biomèdics de Bellvitge, en directe, aquest dissabte al portal web Sinergia

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 27. 11. 2020

Els darrers avenços biomèdics de Bellvitge, en directe, aquest dissabte al portal web Sinergia

Es faran xerrades sobre els tractaments de la Covid-19, la manipulació d'embrions o la diabetis

Aquest dissabte, dia 28, investigadors de l’IDIBELL, l’Hospital de Bellvitge, l’ICO i de la UB faran un seguit d’intervencions online amb un gran ventall de temàtiques. Es parlarà dels tractaments de la Covid.-19, la manipulació d’embrions, la recerca de l’ELA, les vacunes, el càncer i la diabetis. La jornada s'emetrà al portal web https://sinergia.l-h.cat/, una iniciativa de l’Ajuntament i l’IDIBELL.

Les intervencions online s’estructuraran en tres blocs: Tapes d’Innovació, amb les descobertes científiques aplicades a tractaments clínics innovadors; “Quinaciència”!!, amb reptes com l’edició genètica d’embrions humans, el tractament de la Covid i les conseqüències del confinament i la Fira SaL’Hut, amb els darrers avenços en malalties com ara el càncer, la diabetis o l’ELA.

La jornada començarà amb tres xerrades breus, de 15 minuts, sobre la innovació en salut un procés que permet que la recerca bàsica es doni la mà amb els interessos de la pràctica clínica. Es parlarà dels passos a seguir per iniciar un assaig clínic, de les darreres novetats sobre el diagnòstic precoç de l’Alzheimer i de com combatre la resistència a tractaments de quimioteràpia.

Les xerrades aniran a càrrec dels doctors Òscar Martínez Tirado, Marta Barrachina i Gabriela Jiménez, respectivament. Pel que fa a Quinaciència!!, constarà d’un bloc de xerrades de 30 minuts que tractarà temes d’actualitat que són grans reptes de futur i, sovint, objecte de polèmica.

Anna Veiga explicarà l’inici del primer estudi sobre edició genètica d’embrions humans que es fa a l’Estat i de la qual n’és líder. Un tema cabdal avui dia, la Covid-19 serà abordada des de tres angles diferents.

El Dr. Rafael Múñoz farà una anàlisi del coneixement actual d’aquesta malaltia i els tractaments en desenvolupament; el Dr. Esteve Fernández parlarà dels riscos de ser fumador i patir la infecció per SARS-CoV2 i la Dra. Susana Jiménez, experta en addiccions al joc, tractarà sobre els efectes negatius de la pandèmia associats a l’agreujament de patologies associades i els trastorns obsessius convulsius.

De la seva banda, Fira SaL’Hut se celebrarà a la tarda en sessions de 30 minuts on els investigadors aproparan a la ciutadania l’actualitat científica centrada en malalties de gran impacte i elevada incidència.

La Dra.Mònica Povedano parlarà de l’esclerosi lateral amiotròfic (ELA), una malaltia neurològica molt desconeguda malgrat el seu ressò.. El Dr. Miquel Àngel Pujana explicarà els problemes als que s’enfronten els oncòlegs i els investigadors a l’hora de tractar el càncer de mama, que significa el 31% de tots els càncers de la dona.

Més tard, la Dra. Laia Alemany ens mostrarà el cas d’èxit de la vacuna contra el papil•loma humà, una de les malalties de transmissió sexual més comunes. I finalment, la Dra. Montse Nacher parlarà de la diabetis i dels transplantament de cèl•lules productores d’insulina.