El BOE ha publicat les condicions de l’ús obligatori de la mascareta a partir d’aquest dijous. L’hauran de fer servir obligatòriament els majors de 6 anys quan estiguin a la via pública, en espais a l’aire lliure o en qualsevol espai tancat d’ús públic sempre que no es pugui mantenir una distància de 2 metres. Els menors de 6 anys queden exclosos de l’obligatorietat, però és recomanable que també la facin servir a partir dels 3 anys.

El Ministeri de Sanitat ha establert quatre excepcions per a aquesta norma. Persones amb dificultats respiratòries, persones en què l’ús de la mascareta sigui contraindicat per raons de salut, el desenvolupament d’activitats en les quals resulti incompatible l’ús de la mascareta i una causa de força major o situació de necessitat.

La mascareta pot ser de qualsevol mena, preferiblement higiènica i quirúrgica i que tapi el nas i la boca. El Ministeri ha justificat el seu ús generalitzat per l’alta transmissibilitat del virus i per la capacitat que tenen les mascaretes per bloquejar l’emissió de gotes infectades quan no es pot mantenir la distància de seguretat. Per tant, l’objectiu principal és que les persones portadores del virus que no en siguin conscients no contagiïn la resta de la població.

Una de les raons de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta és l’inici de la desescalada, ja que augmenta la mobilitat ciutadana i la possibilitat que la gent coincideixi en espais públics. En aquesta línia, el Ministeri de Sanitat va anunciar dimarts que repartiria 9’6 milions de mascaretes entre les comunitats perquè hi hagués estoc autonòmic suficient per a cinc setmanes de consum.

L’Ajuntament de L’Hospitalet reparteix 85.000 mascaretes a gent gran i infants

Per la seva banda, l’Ajuntament de L’Hospitalet ha invertit 275.000 euros a comprar, manipular i repartir mascaretes. Ja ha iniciat el seu repartiment, un total de 85.000 mascaretes, entre la gent gran i els nens de la ciutat.

Les persones de més de 70 anys del municipi són el grup més vulnerable a la Covid-19 i rebran un total de 45.000 mascaretes. Dimarts es van començar a repartir a través d’una empresa especialitzada que deixa la mascareta en un sobre tancat, a l’atenció de la persona i en la seva bústia personal. Totes les que s’estan entregant són rentables i suporten aproximadament 50 rentades.

Una vegada distribuïdes les mascaretes que van destinades a la gent gran, s’iniciarà el repartiment de 40.000 mascaretes més entre els infants de 3 a 14 anys. També es deixaran a la bústia familiar i seran reutilitzables, però portaran motius infantils que les facin més atractives.

A inicis del mes de maig personal municipal i Voluntaris de L’Hospitalet ja van repartir 5.000 mascaretes higièniques als usuaris dels mercats municipals que formaven part d’una tramesa que el Govern de l’Estat va fer arribar a la ciutat.