Entrevista de L'Informatiu - Maria Hilda López, presidenta ASSAT 50 Reproduir video

05/06/2020 Entrevista de L'Informatiu - Maria Hilda López, presidenta ASSAT 50

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 06-6-2020

  06-6-2020

  Resum de L'Informatiu del 02 al 05 de juny

 • Video: 05/06/2020

  05/06/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Maria Hilda López, presidenta ASSAT 50

 • Video: 05-06-2020

  05-06-2020

  L'Informatiu 05-06-2020

 • Video: 04-06-2020

  04-06-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Josep Mª Huguet, delegat a L'H Gremi Hotels de Barcelona

 • Video: 04-06-2020

  04-06-2020

  L'Informatiu 04-06-2020

 • Video: 03-05-2020

  03-05-2020

  Aula L'H 3 de juny - Entrevista Jaume Graells i novetats FP

Els estudiants de les universitats públiques catalanes pagaran un 30% menys

En els estudis de grau i màster a partir del proper curs

Els espais naturals del delta del Llobregat reobriran al públic el 9 de juny

Ho faran en un horari i condicions diferents a les habituals

La Mostra de Teatre Aficionat de L'H d'enguany serà virtual

Vuit companyies de la ciutat han preparat peces curtes per compartir a les xarxes socials

Maria Hilda López: "Estem millor preparats per afrontar aquesta crisi"

Parlem dels efectes de la crisis derivada de la pandèmia amb l'Associació d'aturats majors de 45 anys

El CAP de Sanfeliu reobre tres dies per setmana

L'associació de veïns recull firmes perquè obri tota la setmana i hi hagi pediatra

Els Pioners L'H encara no saben si hauran de finalitzar la LNFA

Resten per disputar tres jornades de lliga regular

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 16. 05. 2020

Entitats i Ajuntament alerten que el confinament agreuja la LGTBI-fòbia

L'Observatori contra l'Homofòbia registra 22 incidències des l'inici de l'estat d'alarma

Diverses entitats de L'Hospitalet en defensa dels drets LGTBI, en col·laboració amb l'Ajuntament, han signat un manifest en motiu del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia. El text denuncia el "doble confinament" que viuen moltes persones LGTBI, que aquests dies han de tancar-se en sí mateixes per por al rebuig de l'entorn més proper.

El manifest, a què s'hi han adherit ALISE, l'associació feminista Les Brúixes, L'Horgull i l'Observatori contra l'Homofòbia -a més de l'Oficina Municipal LGTBI i l'Espai de Gènere Projecte EntreJovesLH, reivindica una ciutat que "esdevingui un espai comunitari on la igualtat, la convivència i el civisme siguin els seus fonaments".

Una ciutat que, assegura, protegeix la diversitat sexoafectiva trencant "la visió heteronormativa i la concepció binarista de gènere”. Malgrat reconèixer que en els darrers anys s'ha avançat en matèria de garantia de drets, les entitats avisen que la LGTBI-fòbia continua ben present i que davant el confinament hi ha situacions que cal seguir abordant amb caràcter urgent entre els diferents agents institucionals i socials. De fet, des que va començar el confinament, l'Observatori contra l'Homofòbia ha registrat un total de 22 casos de LGTBI-fòbia.

Entre els col·lectius més vulnerabels es troben els infants, adolescents i joves, ja que el confinament pot agreujar el seu estat anímic i emocional quan no troben el reconeixement i el suport necessaris en l'àmbit familiar. El manifest també posa èmfasi en les persones grans, que sovint "es veuen abocades a tornar a l’armari o a gestionar actituds LGTBI-fòbiques" a les residències o centre sociosanitaris.

Així mateix, el text vol fer visible que la situació actual accentua l'aïllament i la precarietat de les persones migrades LGTBI, així com vol posar de relleu la necessitat d'"implementar polítiques sociolaborals dirigides a les persones trans", un col·lectiu colpejat sovint per una taxa d'atur molt elevada i que es preveu que s'incrementi amb la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

A més, el manifest també denuncia que durant el confinament els discursos d'odi contra les persones LGTBI i els missatges discriminatoris s'han propagat per les xarxes socials, i demana "trobar les estratègies adequades per donar resposta a aquests atacs".

A més, totes aquestes reivindicacions es recullen en el vídeomanifest que les entitats signants i l'Ajuntament han fet públic a les xarxes socials.

La tasca de l'Oficina Municipal LGTBI

Ara fa dos anys, l'Ajuntament va posar en marxa l'Oficina Municipal LGTBI, des d'on s’atenen consultes i demandes i es canalitzen situacions de discriminació o agressió que es detecten a la ciutat. En aquest període de confinament, la ciutadania pot seguir contactant via correu electrònic, lhlgtbi@l-h.cat, o trucant al telèfon 010 de L’Hospitalet.

Passeja la bandera

Cada 17 de maig, el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia commemora que el 1990 l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals. Per celebrar la jornada i visibilitzar la lluita del col·lectiu, l'Observatori contra l'Homofòbia ha impulsat la campanya #PassejaLaBandera, que anima a compartir fotografies passejant i ondejant la bandera LGTBI a través de les xarxes socials.