Entrevista de L'Informatiu - Maria Hilda López, presidenta ASSAT 50 Reproduir video

05/06/2020 Entrevista de L'Informatiu - Maria Hilda López, presidenta ASSAT 50

Destaquem Tots els vídeos

  • Video: 06-6-2020

    06-6-2020

    Resum de L'Informatiu del 02 al 05 de juny

  • Video: 05/06/2020

    05/06/2020

    Entrevista de L'Informatiu - Maria Hilda López, presidenta ASSAT 50

  • Video: 05-06-2020

    05-06-2020

    L'Informatiu 05-06-2020

  • Video: 04-06-2020

    04-06-2020

    Entrevista de L'Informatiu - Josep Mª Huguet, delegat a L'H Gremi Hotels de Barcelona

  • Video: 04-06-2020

    04-06-2020

    L'Informatiu 04-06-2020

  • Video: 03-05-2020

    03-05-2020

    Aula L'H 3 de juny - Entrevista Jaume Graells i novetats FP

Els estudiants de les universitats públiques catalanes pagaran un 30% menys

En els estudis de grau i màster a partir del proper curs

Els espais naturals del delta del Llobregat reobriran al públic el 9 de juny

Ho faran en un horari i condicions diferents a les habituals

La Mostra de Teatre Aficionat de L'H d'enguany serà virtual

Vuit companyies de la ciutat han preparat peces curtes per compartir a les xarxes socials

Maria Hilda López: "Estem millor preparats per afrontar aquesta crisi"

Parlem dels efectes de la crisis derivada de la pandèmia amb l'Associació d'aturats majors de 45 anys

El CAP de Sanfeliu reobre tres dies per setmana

L'associació de veïns recull firmes perquè obri tota la setmana i hi hagi pediatra

Els Pioners L'H encara no saben si hauran de finalitzar la LNFA

Resten per disputar tres jornades de lliga regular

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 30. 03. 2020

Com s'adapten els comerços a les mesures contra el coronavirus?

S'incrementen les entregues a domicili i el ritme de reposició

Els supermercats, els mercats i les petites botigues de barri han hagut d'adaptar-se a la nova conjuntura provocada pel Covid-19. Incrementar les mesures de seguretat i protecció per al personal i els clients, augmentar el ritme de reposició i modificar els horaris són alguns dels canvis que han aplicat els comerços. A més, ha crescut el nombre d'encàrrecs i les entregues a domicili.

Als mercats municipals s'apliquen totes les mesures de seguretat i prevenció: s'utilitzen guants i mascaretes, s'ha delimitat amb cinta la separació de les parades, es desinfecta de manera constant i es ventila. A més, també s'ha reduït l'horari. Ara donen servei de 8 a 13 hores, de dilluns a dissabte.

"Els primers dies va haver-hi molta gent, però ara ha disminuït l'afluència. La situació és bastant crítica", ha explicat Manel Hernández, secretari de l'Associació de Comerciants del Mercat de Collblanc.

El coronavirus també ha afectat al subministrament de productes i a l'organització dels paradistes. "A Mercabarna hi ha de tot, però comprem només allò necessari per anar fent dia a dia", ha afegit Hernández.

Els peixaters, en canvi, pateixen per quedar-se sense producte. "Fins ara no hem tingut problemes, però ara ens fa una mica de por, perquè els pescadors no surten", ha explicat l'Albert Navarro, peixater del mercat.

Els clients també han canviat els seus hàbits de compra. "Ara carreguen molt més en una sola compra", ha exposat Navarro. A més, molts compradors també han optat perquè els portin la compra a domicili. A la parada de peix de la Judith, per exemple, han triplicat les entregues. "Abans, els divendres i dissabtes en fèiem unes 15, ara estem entre els 40 o 50 encàrrecs", ha explicat.

Els petits supermercats de barri també s'han hagut d'adaptar a la nova situació. Després de les grans aglomeracions que va haver-hi els primers dies, ara sembla que el ritme de compra s'ha estabilitzat. "Compren més sovint i ja no ho fan en grans quantitats", ha explicat en Fernando Murillo, un dels treballadors d'un supermercat del barri del Centre. Tot i això, han hagut d'augmentar la reposició de productes. "El camió ve quatre dies a la setmana, mentre que abans només ho feia tres", ha afegit.

A El Fornet, ubicat a la plaça de l'Ajuntament, han tancat tota la zona de cafeteria. Només venen pa i ho fan en horari restringit, al matí. "Hem creat un equip reduït de personal per poder oferir un servei de venda de pa fins a les dues del migdia", ha explicat el propietari, Carles Padrós. Pel que fa al subministrament, està garantit. "El forner i pastisser ens va servint, amb això no tenim cap problema", ha afegit.