Els primers 10 dies d'estat d'alarma Reproduir video

25-03-2020 Els primers 10 dies d'estat d'alarma

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 25-03-2020

  25-03-2020

  Els primers 10 dies d'estat d'alarma

 • Video: 21-03-2020

  21-03-2020

  Queda't a casa

 • Video: 16-03-2020

  16-03-2020

  L'alcaldessa informa de les mesures municipals en relació a l'estat d'alarma

 • Video: 13-03-2020

  13-03-2020

  Batecs 13 març - PLAYMOBIL I FOTOGRAFIA

  Amb els instagramers @danitoril i @clickmenchu

 • Video: 11-03-2020

  11-03-2020

  Clip Aula L'H 11 de març - L'H Biodiversitat. El riu Llobregat

 • Video: 11-03-2020

  11-03-2020

  Aula L'H 11 de març - El programa Violència Zero des dels Zero

El recinte Granvia de la Fira acollirà un hospital de campanya amb 300 llits

Un mapa interactiu publicat per Salut xifra en uns 600 els casos de Covid-19 diagnosticats a L'H

Benet Balagué: "Trobar-te malalt i sol a casa pesa molt"

Va haver d'informar del tancament als casals de gent gran de la ciutat

Els treballadors dels sectors no essencials s'hauran de confinar a casa

La nova mesura del govern espanyol entrarà en vigor aquest dilluns

Quines mesures d'higiene s'han de seguir en tornar a casa?

El Departament de Salut també dona consells a la gent gran per a un confinament saludable

Com afecta el confinament als infants amb discapacitat?

En parlem amb famílies i professorat

L'Hospital de Bellvitge es transforma pel Covid-19

S'habiliten 50 llits als passadissos de Consultes Externes

 • Treballadors de sanitat, ambulàncies i bombers demanen més equips de protecció
 • Treballadors de sanitat, ambulàncies i bombers demanen més equips de protecció
 • Treballadors de sanitat, ambulàncies i bombers demanen més equips de protecció

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 24. 03. 2020

Treballadors de sanitat, ambulàncies i bombers demanen més equips de protecció

Afirmen que els existents no són suficients

Critiquen l'escassetat de màscares, bates i de la resta d'equip de protecció individual (EPI) que els assegura no contraure el coronavirus. Treballadors del sector de la sanitat, les ambulàncies o fins i tot el de bombers, asseguren que no tenen les màximes garanties en el seu lloc de feina.

Són els herois d'aquesta lluita contra el Covid-19 i cada dia a les vuit de la nit la gent els aplaudeix com agraïment. Els professionals sanitaris combaten en primera línia contra el coronavirus però, segons els seus testimonis, no ho fan amb les millors armes.

El sindicat de la CGT de l'Hospital de Bellvitge critica que els treballadors del centre no estan equipats amb les mascaretes i la resta d'equips de protecció individual adequades. "No volem ser heroïs, volem que se'ns equipi de forma adequada per afrontar la pandèmia del coronavirus" explica Maribel Ramírez de la CGT de l'Hospital de Bellvitge. "Des del primer moment, no s'ha donat als treballadors els equips necessaris i els pocs que són adequats, s'han de racionalitzar". També critica que es reutilitzin les mascaretes.

Ramírez reconeix que els treballadors estan sota molta pressió: després de jornades esgotadores amb càrregues de treball excessives, tornen a casa amb el dubte de si s'han infectat amb el virus per la manca de protecció adequada i tenen por de contagiar als seus familiars.

I aquesta exposició al Covid-19 dels sanitaris ve confirmada pels números. Segons dades del Ministeri de Sanitat, a Espanya hi ha gairebé 3.500 sanitaris contagiats, el que suposa el 12% del total: un percentatge que és el més alt del món, bastant per sobre del de la Xina o Itàlia.

Iniciatives solidàries

A l'espera de l'arribada de més material per la protecció dels treballadors sanitaris, que va anunciar la consellera Alba Vergés fa uns dies, creixen les mostres de solidaritat. Així s'ha iniciat una campanya de recollida de diners per la compra de material per combatre el Covid-19 a l'Hospital de Bellvitge. S'ha utilitzat la plataforma de micromecenatge gofundme.com

També la Fundació Josep Finestres de la Universitat de Barcelona ha donat a l'hospital de Bellvitge material que tenien en estoc: 14 mil mascaretes i més de 12 mil parells de guants.


Queixes al sector de les ambulàncies

Els treballadors que es dediquen al transport sanitari urgent i no urgent també protesten pel que consideren un equipament insuficient. Oscar Borrego, conductor d'ambulàncies de Falck i membre de la secció sindical de CCOO critica que les úniques mascaretes que els hi donen són les de paper que segons diu, incompleix la normativa. "No ens arriben les mascaretes tipus de FPP2 i FPP3 que si filtra tots els possibles virus" diu l'Oscar.

Pel que fa a les bates protectores, Oscar Borrego comenta que "els hi donen bates de diferens mides, algunes són transpirables i, fins i tot, des de l'empresa donen davantals perquè se'ls posin a sota, un fet totalment ridícul".
També explica que algun treballador ha hagut de tornar a casa per descartar el dubte que s'haguessin contagiat amb coronavirus. L'empresa d'ambulàncies Falck treballa pel SEM i és una de les seus es troba a L'Hospitalet on treballen 490 persones.

Els Bombers de L'H, sense recanvis

"Estem en precari. Tots els treballadors tenim una mascareta, però no hi ha un recanvi per substituir-la a l'estoc del parc de bombers de L'Hospitalet" explica un treballador de bombers de la ciutat.

La setmana passada ja van publicar a Twitter un missatge on explicaven aquesta situació. "La part positiva és que ens ha baixat la feina bastant. El que continua igual és l'obertura d'habitatges" ens especifica. I és en aquest tipus de serveis on es poden trobar persones que han mort i que podrien estar contagiades per coronavirus.

"En aquests casos actuem amb la màxima seguretat i conjuntament amb el Servei d'Emergències Mèdiques per no córrer cap tipus de perill" diu aquest treballador del parc de bombers. "No s'ha donat el cas que necessitéssim una mascareta i no en tinguessim, però anem justos de material" conclou.

Des de premsa de Bombers de la Generalitat aclareixen que estan pendents que arribi una comanda de mascaretes pels treballadors i que centralitza la conselleria de Salut. També expliquen que han enviat una guia per reutilitzar les mascaretes de forma adequada i que està avalada per professionals.